Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Γονεϊκές συνήθειες ανά τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πιο παράξενα έθιμα... ανατροφής παιδιών.

Κάθε λαός έχει τις δικές του συνήθειες και παραδόσεις γύρω από την ανατροφή των παιδιών και φυσικά κάθε ζευγάρι γονιών τις δικές του απόψεις, ως προς το πώς θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του.

Πέρα όμως από μερικές «κλασικές» συνήθειες, ανά τον κόσμο υπάρχουν μερικά πολύ παράξενα έθιμα… γύρω από την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών.

Κοσκίνισε το μωρό



Σύμφωνα με την παράδοση στην Αίγυπτο, κατά την τελετή ονοματοδοσίας ενός παιδιού –που καλείται Sebooh- το μωρό ντύνεται στα λευκά και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μεγάλο κόσκινο και το κουνάνε απαλά.

Η πράξη αυτή πιστεύεται ότι βοηθά τα μωρά να προσαρμοστούν καλύτερα στις ιδιοτροπίες της ζωής.

Στη συνέχεια, το παιδί τοποθετείται στο πάτωμα με ένα μαχαίρι επάνω στο στήθος του, για να φύγουν τα κακά πνεύματα, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι αφήνουν δώρα γύρω από το μωρό. Μετά από μερικά… ξόρκια ακολουθεί γιορτή.

Σφύριξε για να μάθει το μωρό να πηγαίνει στην τουαλέτα



Οι γυναίκες του Βιετνάμ εκπαιδεύουν τα μωρά τους από πολύ νωρίς να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Στην ηλικία των 9 μηνών είναι ήδη σε θέση να τους βγάζουν την πάνα.

Οι μανάδες στο Βιετνάμ χρησιμοποιούν μια τεχνική με τη βοήθεια μιας σφυρίχτρας. Κάθε φορά που το βρέφος κάνει την ανάγκη του, εκείνες σφυρίζουν.

Με αυτόν τον τρόπο, τα μωρά συνδυάζουν τον ήχο της σφυρίχτρας με την… τουαλέτα. Έτσι, κάθε φορά που οι μαμάδες θέλουν τα παιδιά τους να πάνε στην τουαλέτα… απλά σφυρίζουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, το κόλπο «πιάνει» από την ηλικία των 3 μηνών!

Ύπνος σε ακραίες θερμοκρασίες



Οι περισσότεροι γονείς τείνουν να ντύνουν τα παιδιά τους «σα κρεμμύδια», προκειμένου να μην κρυώσουν.

Οι γονείς στη Σκανδιναβία έχουν αντίθετη άποψη. Για την ακρίβεια, πιστεύουν ότι ο κρύος αέρας κάνει καλό στα πνευμόνια των παιδιών.

Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί της Σουηδίας βγάζουν έξω τα παιδιά την ώρα του ύπνου, ακόμη κι όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν. Οι γονείς πιστεύουν ότι τα μωρά απολαμβάνουν καλύτερης ποιότητας ύπνο, όταν κοιμούνται έξω.

Στη Δανία δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο, οι γονείς να κάθονται μέσα σε μια καφετέρια για να πιουν τον καφέ τους και το… καροτσάκι με το μωρό που κοιμάται να «παρκάρεται» έξω από το κατάστημα στο πεζοδρόμιο.

Αποφεύγοντας τις ακτίνες του ήλιου και τον αέρα



Οι νέες μανάδες στο Δομίνικο μένουν στο σπίτι για εννιά μέρες μαζί με τα νεογέννητα μωρά τους, με τις πόρτες και τα παράθυρα καλά κλεισμένα, προκειμένου να μην «χτυπηθούν» από αέρα ή τις ακτίνες του ήλιου.

Η προστασία αυτή συνεχίζεται για τους πρώτους μήνες ζωής ενός μωρού, το οποίο επιτρέπεται να βγει μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης. Σε αυτήν την περίπτωση καλύπτονται πολύ καλά, για να μην τα δει καθόλου ο ήλιος, ο οποίος πιστεύεται ότι τους κάνει κακό.

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τα μωρά



Σχεδόν όλες οι μανάδες στη Μογγολία θηλάζουν το παιδί τους τον πρώτο χρόνο της ζωή του, ενώ πολλές συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά.

Κάποιες πιστεύουν ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τα μωρά, αλλά ενδείκνυται και για τα… νήπια και δε σταματούν να θηλάζουν τα παιδιά τους ακόμη κι όταν φτάνουν στην ηλικία των 5 ετών. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο δυνατά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.