Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Δεν πιάνεται ο Σήφης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζει να ξεγλιστρά ο Σήφης παρότι είναι παχουλός όπως διαπιστώθηκε από τον Μαροκινό κυνηγό κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπεχρά. Το δεύτερο σχέδιο για τον αιχμαλωτισμό του ερπετού με τη βοήθεια του διεθνούς φήμης «κροκοδειλάκια» δεν απέδωσε καρπούς και ο κροκόδειλος συνεχίζει να βολτάρει στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών Ρεθύμνου.



Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εξέδωσε χθες αναλυτική ανακοίνωση, στην οποία περιγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειες για την σύλληψη του Σήφη, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για την ταυτότητα του ζώου.

Σύμφωνα με αυτές, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί το γένος του πριν συλληφθεί. Ωστόσο, ταυτοποιήθηκε ως κροκόδειλος του Νείλου (Crocodylus niloticus), οι διαστάσεις του είναι γύρω στα 1,70 μ. που, σύμφωνα με τον κ. Μπεχρά, παραπέμπουν σε ηλικία 4-7 ετών, ενώ η τροφή που υπάρχει στο φράγμα (πάπιες, νερόκοτες) είναι πλούσια με αποτέλεσμα να θεωρείται αρκετά παχύς. Για αυτό το λόγο και δεν εισήλθε μέχρι σήμερα στις παγίδες πέριξ της λίμνης παρόλο που τις πλησίασε αρκετές φορές και παρά το γεγονός ότι τόσο ο τόπος όσο και ο τρόπος τοποθέτησης τους ήταν σωστοί. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη δεύτερου ζώου δεν κατέστη δυνατόν να ανιχνευθεί στην παρούσα επιχείρηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.