Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πρώτο κρούσμα του Έμπολα στη Σενεγάλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για νεαρό φοιτητή από τη Γουινέα.

Ο πρώτος ασθενής ο οποίος έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα και βρίσκεται στη Σενεγάλη, ένας νεαρός άνδρας ο οποίος είναι υπήκοος της Γουινέας, νοσηλεύεται σε απομόνωση, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Άβα Μαρί Κολ Σεκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι υπηρεσίες υγείας της Γουινέα είχαν κάνει λόγο για «την εξαφάνιση ενός προσώπου το οποίο είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, το οποίο μετέβη στη Σενεγάλη», διευκρίνισε η υπουργός.

«Το πρόσωπο αυτό εντοπίστηκε στο νοσοκομείο της Φαν (σ.σ. στο Ντακάρ). Πρόκειται για έναν νέο από τη Γουινέα, ο οποίος τέθηκε αμέσως σε καραντίνα», προσέθεσε η ίδια.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ινστιτούτου Παστέρ αποδείχθηκαν θετικά» για την παρουσία του ιού, υπογράμμισε ακόμη η Σεκ η οποία επισήμανε πως ο ασθενής βρίσκεται «σε ικανοποιητική κατάσταση».

«Ενισχύονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας μετά από αυτό το κρούσμα το οποίο εισήχθη» στη Σενεγάλη, διαβεβαίωσε.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στη Σενεγάλη, η οποία γειτονεύει με τη Γουινέα, τη μία από τις τρεις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την επιδημία του ιού. Είχαν προηγηθεί πολλά ύποπτα κρούσματα, αλλά οι εξετάσεις ήταν αρνητικές για την παρουσία του Έμπολα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτός ο νεαρός από τη Γουινέα είναι φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Κόνακρι και είχε εξαφανιστεί πριν από τρεις εβδομάδες.

«Είμαστε στη διαδικασία εξακρίβωσης του πλήρους δρομολογίου που ακολούθησε και εξέτασης όλων των προσώπων με τα οποία ήλθε σε επαφή», είπε η υπουργός Υγείας της Σενεγάλης.

Η κυβέρνηση της Σενεγάλης έχει κλείσει από την 21η Αυγούστου τα χερσαία σύνορά της με τη Γουινέα λόγω της επιδημίας. Το μέτρο απαγόρευσης της εισόδου ισχύει επίσης και για τα αεροδρόμια και τα λιμάνια καθώς και τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της χώρας για τους ανθρώπους που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, όπως είχε διευκρινίσει το υπουργείο Εσωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.