Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν προσληφθεί οι περισσότεροι αναπληρωτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Υπουργείο Παιδείας μελετά τη διενέργεια ΑΣΕΠ.

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το θέμα θα έχει κλείσει. Το θέμα των καθηγητών είναι ένα θέμα που το συζητάμε και πιστεύω ότι θα το φέρουμε εις πέρας, παρ' όλη την ύπαρξη κενών », τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανό ενώ διαβεβαίωσε πως τα βιβλία είναι ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Θυμίζουμε ότι όπως έχει γράψει το newsbeast.gr μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών, που εκτιμάται στα τέλη του Αυγούστου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη αναπληρωτών. Εκτιμάται ότι η Α φάση θα προσληφθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων. Ο μεγάλος όγκος των προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί Σεπτέμβριο με Οκτώβριο όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει εισηγήσεις για διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή στου στο facebook ο Υπουργός Παιδείας «υπάρχουν όμως περίπου 350 επιτυχόντες παρελθόντων ετών και σε συνεννοήσεις με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουμε πως για το 2015- 2016 θα μπορούν να διοριστούν περίπου 400 εκπαιδευτικοί συνολικά. Τη μελετάμ廨.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος έχει αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι τη φετινή χρονιά θα δοθεί προτεραιότητα σε διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν κάνουμε τον καταμερισμό του διδακτικού προσωπικού το Δεκέμβριο θα προτιμήσουμε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου τα κενά είναι πάρα πολλά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.