Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας στη Χίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έως τις 30 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων.

Τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο το διασημότερο προϊόν του νησιού, την περίφημη μαστίχα Χίου, ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά, ευελπιστώντας να γίνει θεσμός!

Έως τις 30 Αυγούστου ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, στοχεύει στην ανάδειξη της μαστίχας και στην σύνδεση της με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, την παραδοσιακή παραγωγή, αλλά και την ιστορία του νησιού.



Οι επισκέπτες της Χίου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση τοπικών διατροφικών και πολιτιστικών προϊόντων, αλλά και να διασκεδάσουν σε μια από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες και εργαστήρια για μικρά παιδιά.



Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα έχει η Γιορτή Μαστίχας στο Μαστιχοχώρι των Ολύμπων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και η έκθεση φωτογραφίας με κεντρικό θέμα τη μαστίχα, αλλά και η έκθεση με θέμα “Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών”.



Το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας διοργανώνεται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.