Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Σύλληψη 17χρονου στην Κύπρο για παιδική πορνογραφία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπλοκή ατόμου και από την Ελλάδα – Δραματική αύξηση των καταγγελιών στη Μεγαλόνησο.

Μέσω facebook είχε προσεγγίσει ένας 17χρονος μια 14χρονη στην Κύπρο και την ανάγκασε να του στείλει φωτογραφίες. Ο ανήλικος συνελήφθη, την ώρα που τριάντα καταγγελίες για αδικήματα παιδικής πορνογραφίας έχουν υποβληθεί στην Αστυνομία της Μεγαλονήσου το 2014.

Η αύξηση είναι σημαντική όταν ολόκληρο τον περασμένο χρόνο είχαν γίνει 23, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αναφερόμενος στην τελευταία καταγγελία της 14χρονης.

Για την υπόθεση της 14χρονης, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια, είχε γνωρίσει κάποιο πρόσωπο μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook και επικοινωνούσε μαζί του.

Όπως διαπιστώθηκε, το πρόσωπο αυτό είχε δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Σύμφωνα πάντα με τη 14χρονη, την είχε απειλήσει και τού είχε στείλει δέκα φωτογραφίες. Οι έρευνες της αστυνομίας κατέδειξαν ότι τον λογαριασμό στο Facebook διαχειριζόταν ένας 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη ενώ κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσα στους οποίους από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται να υπάρχει αριθμός φωτογραφιών, ιδιαίτερα ανήλικων κοριτσιών.

Όσον αφορά την ανάκριση του 17χρονου, ο κ. Αγγελίδης επισήμανε ότι έχει παρουσιαστεί στο δικαστήριο και έχει εξασφαλιστεί ένταλμα προσωποκράτησης, σημειώνοντας ότι από τις έρευνες που ακολούθησαν και όπως κατέθεσε και ο συλληφθείς, το συγκεκριμένο λογαριασμό διαχειρίζεται, επίσης, ακόμα ένα πρόσωπο, φίλος του από την Ελλάδα.

Ανέφερε πως για το θέμα θα ενημερωθεί σχετικά και η Ίντερπολ Ελλάδος, ενώ σημείωσε πως οι δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα προωθηθούν άμεσα για έρευνες, ώστε η Αστυνομία να δει μέσα από λεπτομερή εξέταση τον αριθμό των φωτογραφιών που υπάρχουν, αφού εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι υπάρχουν σε αυτούς φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.