Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αποζημιώσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2013, ύψους 60,5 εκατ. ευρώ.

Οι 34.913 δικαιούχοι προέρχονται από ορεινές περιοχές και ενισχύονται από το Μέτρο 211, ενώ οι 25.999 ενισχύονται από το Μέτρο 212 για τις μειονεκτικές περιοχές. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, «καταβάλλουν, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, κάθε προσπάθεια για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνέχιση του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης με τους διαθέσιμους σήμερα πόρους για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών».

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, στην πρώτη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης δεν περιλαμβάνονται αγρότες οι οποίοι είτε δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά καθορίζονται στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είτε, επειδή διαπιστώθηκαν ελλείψεις δικαιολογητικών στις αιτήσεις που υπέβαλαν. Οι εν λόγω παραγωγοί δεν χάνουν το δικαίωμα ενίσχυσης, αλλά θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για να πιστωθεί η εξισωτική αποζημίωση με επόμενη πληρωμή.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης στοχεύει στην αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος για αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Μεταξύ των κριτηρίων που τίθενται, είναι να κατέχουν τουλάχιστον 20 στρέμματα γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές-μειονεκτικές περιοχές της χώρας, να διαμένουν μόνιμα σε αυτές τις περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο από το 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.