Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

"Miss διάνοια" ετών 14

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαγεύτηκε από τον θαυμαστό κόσμο της αστροφυσικής στη β' δημοτικού. Επί δύο χρονιές κερδίζει στον διαγωνισμό της NASA και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, «Cassini Scientist for a Day», μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά) και είναι μαθήτρια του 20. Και όλα αυτά μόλις στην ηλικία των 14 ετών.

Η Άννα Ζαρωτιάδου από την Κατερίνη είναι ένα από τα 90 χαρισματικά παιδιά του Κέντρου Χαρισματικών-Ταλαντούχων Παιδιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, οι αίθουσες του οποίου σφύζουν αυτόν τον καιρό από νεανικό ταλέντο, διάνοια και δίψα για μάθηση.

Η 14χρονη μαθήτρια, αντί να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές, παρακολουθεί στο διάσημο θερινό πρόγραμμα, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το μάθημα… κρυπτολογίας.

«Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση, μαθηματικά, κώδικες, ένας συναρπαστικός κόσμος», λέει στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα σπουδάσει, ξέρει όμως ότι θα φύγει κάποια στιγμή στο εξωτερικό, για να ανοίξει όσο περισσότερους δρόμους γνώσης μπορεί.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.