Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μόνο φορτισμένες συσκευές στις πτήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές «ένοχοι» για τρομοκρατικό χτύπημα.

Μαζί με τις αποσκευές και το εισιτήριο, φροντίστε να έχετε και τις ηλεκτρικές σας συσκευές πλήρως φορτισμένες. Ειδάλλως δεν θα επιβιβάζεστε στα αεροσκάφη... Το εν λόγω μέτρο, της μεταφοράς μη φορτισμένων ηλεκτρικών συσκευών, αποφάσισε να εφαρμόσει το Βρετανικό υπουργείο Μεταφορών προς όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

«Συνιστάται στους επιβάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την άφιξη και την αναχώρηση, να βεβαιώνονται ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρουν στις χειραποσκευές τους είναι φορτισμένες», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι συσκευές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, απλά θα μένουν εκτός αεροσκάφους.

Πάντως, το υπουργείο δεν διευκρινίζει για λόγους ασφαλείας ποιους προορισμούς αφορά το μέτρο, το οποίο προστίθεται στη δέσμη μέτρων ασφαλείας που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση για τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ.

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, θα μπορούν να ζητούν από τους κατόχους να ανάψουν τις συσκευές του, περιλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων. Οι μη φορτισμένες συσκευές δεν θα γίνονται δεκτές στην πτήση» και «ο επιβάτης θα είναι δυνατόν επίσης να υπόκειται σε συμπληρωματικούς ελέγχους», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν το φόβο ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ταμπλέτες, τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να υποκρύπτουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, εξήγησε αρμόδια πηγή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Μέτρο που αποφασίστηκε συνεπεία της αυξημένης αστάθειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ανίχνευσης κινδύνου επιθέσεων από τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τη Συρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.