Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες για την κατασκευή της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα συμβάλει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Δέκα χρόνια από τον σχεδιασμό της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας και αφού ξεπεράστηκαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, ο οποίος αναμένεται να συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, το κόστος φθάνει τα 27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2015.

Η Μικρή Περιμετρική της Πάτρας, θα συνδέσει την εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Πάτρας, Γούναρη και Καλαβρύτων, καθώς και τις νότιες και ανατολικές περιοχές της πόλης.

Ως εκ τούτου οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό δεν θα είναι αναγκασμένοι να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης και έτσι εκτιμάται, ότι θα «ανασάνουν» κυκλοφοριακά οι κεντρικοί δρόμοι.

Επίσης, με την κατασκευή της Μικρής Περιμετρικής, θα συντομευθεί η απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή του Πανεπιστημιακού και του γενικού κρατικού, ο «Άγιος Ανδρέας».

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έπειτα από τόσα χρόνια αναμονής, καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξεκίνησε και πάλι το έργο κατασκευής της Μικρής Περιμετρικής που θα δώσει ανάσα στους πολίτες και τους επισκέπτες της Πάτρας, αφού θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα, που είναι το κυκλοφοριακό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.