Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Άρτα: "Όχι" στην εκχώρηση των φραγμάτων του Άραχθου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Άραχθος δεν πωλείται. Είναι η ζωή μας», πραγματοποιήθηκε στην Άρτα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από τις 10:00 π.μ έως και τη λήξη του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές. Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10:30 από το Δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου αναγνώστηκαν ψηφίσματα.



Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, φορείς, εργαζόμενοι στα φράγματα, πολίτες, ενώ στην κεφαλή της πορείας είναι τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνας, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης ,ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. 'Αρτας Βασίλης Ψαθάς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πουρνάρι.

Ωστόσο, την απόφαση να μην μεταβιβαστούν στη «μικρή» ΔΕΗ τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου Ι και ΙΙ, επαναβεβαίωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Εισηγητής, εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «για την Περιφέρεια Ηπείρου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, αποτελεί θέμα που αφορά ζωτικά ζητήματα για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή». Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι Αρτινοί παραμένουν στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.