Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Βάφουν το γκαζόν πράσινο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Καλιφορνέζοι δε θέλουν να είναι ξερό - Δείτε το βίντεο.

Το γρασίδι των κατοίκων της Καλιφόρνια ξεραίνεται. Αυτό ισοδυναμεί με… καταστροφή, καθώς οι Αμερικανοί θέλουν να το βλέπουν καταπράσινο. Γι’ αυτούς είναι ένδειξη καλής αισθητικής και τρόπου ζωής. Έτσι, και τώρα βρήκαν τον τρόπο για να μη νιώθουν «άσχημα» όταν κοιτούν τους κήπους τους.

Η ζέστη και η υπερβολική ξηρασία στην Καλιφόρνια –καθώς το επίπεδο των λιμνών βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο- έκαναν το νερό να είναι υπέρ-πολύτιμο και να μη φτάνει για να σπαταληθεί σε πότισμα. Η απάντηση στο πρόβλημα δόθηκε μέσω… βαφής.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις της Καλιφόρνια βάφουν το γκαζόν πράσινο. Έτσι το χόρτο ξαναβρίσκει το φυσικό του χρώμα, επιτρέποντας εξοικονόμηση νερού και σώζοντας βέβαια την αξιοπρέπεια του ιδιοκτήτη. Η εξοικονόμηση νερού είναι σημαντική, αλλά πολλοί μίλησαν για τοξικούς κινδύνους που ενδέχεται να έχει η συγκεκριμένη τεχνική.

Χρησιμοποιείται ήδη στα στάδια ποδοσφαίρου και γκολφ και οι κατασκευαστές του από την εταιρεία Grass is Greener Lawn Painting βεβαιώνουν ότι το χρώμα είναι «φυσικό». Έτσι, λένε… Το ίδιο χρώμα χρησιμοποιήθηκε κατά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εκεί είδαμε όμως ότι ο τεχνικός που έβαφε το γκαζόν φορούσε ειδική στολή προστασίας και μάσκα κατά την εφαρμογή.

Οι Καλιφορνέζοι βέβαια δεν δείχνουν να νοιάζονται τόσο για τους ενδεχόμενους κινδύνους, όσο για το πρεστίζ τους. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε και πως γίνεται το βάψιμο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.