Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Τι δείχνουν οι έξυπνοι μετρητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μηνύματα SMS στο κινητό τηλέφωνο θα ενημερώνονται μελλοντικά οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει καθώς και για τις προγραμματισμένες διακοπές.

Αν πάλι συνδεθούν μέσω του κινητού τους στο Internet ή αν διαθέτουν tablet, τότε θα έχουν πρόσβαση και σε ιστορικά δεδομένα κατανάλωσης, προκειμένου να συγκρίνουν τις καταναλώσεις που έκαναν, για παράδειγμα, τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ή με τον αντίστοιχο πέρυσι. Σε περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσουν ότι υπερέβησαν τα συνηθισμένα επίπεδα κατανάλωσής τους, θα μπορούν να κάνουν ορθολογικότερη χρήση. Διαφορετικά, αν δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους, θα βλέπουν ανά πάσα στιγμή τα παραπάνω δεδομένα σε μια μικρή οθόνη μεγέθους κινητού τηλεφώνου εγκατεστημένης στο εσωτερικό του σπιτιού της, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τον μετρητή.

200.000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που θα διαθέτουν οι νέοι έξυπνοι μετρητές που πρόκειται να εγκαταστήσει σε μέχρι 200.000 κατοικίες και καταστήματα (170.000 υποχρεωτικά και 30.000 προαιρετικά) ο νικητής του διαγωνισμού που προκήρυξε χθες ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Συστήματος (ΔΕΔΔΗΕ). Επειδή το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν μόνο σε 30.000 κατοικίες.

(Πατήστε επάνω στα δημοσιεύματα για μεγαλύτερη ανάλυση):


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.