Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Αναζητούν νέο σχέδιο για "σύλληψη" του Σήφη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στον τρόπο δράσης των αρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο παγίδευσης του κροκόδειλου στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα επιχειρηθούν στη διάρκεια σύσκεψης, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο.

Και αυτό γιατί οι ειδικοί έκριναν ότι δεν αρκεί μόνο να εξασφαλιστεί η ομαλή διαβίωση του ερπετού ούτε να μετατραπεί η τεχνητή λίμνη σε θαλάσσιο πάρκο που θα προσελκύει επισκέπτες, αλλά προπάντων με την παγίδευση του κροκόδειλου να αποκλειστεί και το παραμικρό ενδεχόμενο ατυχήματος.Γι’ αυτούς τους λόγους, αναμένεται στη σύσκεψη να γίνει εκτενής ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται, μέχρι τώρα, η επιχείρηση στο φράγμα, να συζητηθούν ενδεχόμενες αλλαγές, αλλά και να εξεταστεί η συμμετοχή και άλλων φορέων σ’ αυτήν την επιχείρηση.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης του φράγματος, Β. Μαμαγκάκης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με το γνωστό, διεθνώς, «σπεσιαλίστα του είδους», Ολιβιέ Μπεχρά, για την πορεία της επιχείρησης, ενώ του έχει στείλει και φωτογραφικό υλικό, για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Ο κ. Μπεχρά αναμένεται να μεταβεί στο Ρέθυμνο και να βοηθήσει αφιλοκερδώς στην επιχείρηση. Ο κ. Μαμαγκάκης επανέλαβε ότι η βοήθεια του Μπεχρά μπορεί να αποβεί καταλυτική στην προσπάθεια αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, καθώς εκτιμά ότι το μόνο αποτελεσματικό μέσο, για να πιαστεί το ερπετό, φαίνεται πως είναι να προσεγγιστεί με βάρκα.

Όπως λέει, κάτι τέτοιο απαιτεί εμπειρία, την οποία διαθέτει ο κ. Μπεχρά, ο οποίος εκτιμά ότι η προσπάθεια προσέγγισης του κροκόδειλου με βάρκα θα γίνει βράδυ με προβολείς, καθώς τα μάτια του κροκόδειλου λαμπυρίζουν στο σκοτάδι, όπως της γάτας. Πάντως, ο ίδιος βρίσκεται τώρα στην Ινδία, όμως, μετά την 1η Αυγούστου, αν του ζητηθεί από τις Αρχές, θα μεταβεί στην Κρήτη, για να μετάσχει στην επιχείρηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.