Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αεροψεκασμοί στη Θεσσαλονίκη για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, του Ανατολικού, της Σίνδου, της Χαλάστρας και του Καλοχωρίου νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες. Διευκρινίζεται ότι οι ψεκασμοί δεν θα γίνουν σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, η υπηρεσία συνιστά να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.

Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι για την εφαρμογή του αεροψεκασμού θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.