Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οδήγησε 160.000 χιλιόμετρα χωρίς χέρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε μέσα στο αυτοκίνητό του έναν άνδρα ο οποίος οδηγούσε χωρίς χέρια ούτε άδεια οδήγησης, με το ένα πόδι στα πεντάλ και το άλλο στο τιμόνι, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.



Ο άνδρας αυτός ήταν ακρωτηριασμένος από την παιδική ηλικία του και στα δύο άνω άκρα αφού είχε υποστεί σοβαρή ηλεκτροπληξία.

Αυτό δεν τον εμπόδισε ωστόσο να κυκλοφορεί επί χρόνια με ένα αυτόματο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μόνο με τα πόδια. Όπως αναφέρει η Λαϊκή Ημερησία, διένυσε με τον τρόπο αυτό συνολικά 160.000 χιλιόμετρα.

Συνελήφθη από την αστυνομία αυτοκινητοδρόμων του Σιαντάο, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, ανέφεραν οι τοπικές αρχές στον ιστότοπό τους.

Η ποινή που προβλεπόταν ήταν 15 ημέρες κράτηση και πρόστιμο 2.000 γιουάν (235 ευρώ), όμως ο οδηγός έτυχε της εύνοιας των αστυνομικών, οι οποίο δεν τον τιμώρησαν παρά μόνο μ' ένα πρόστιμο 500 γιουάν (59 ευρώ).

Το οδικό δίκτυο της Κίνας θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο και ο οδικός κώδικας ελάχιστα γίνεται σεβαστός από τους οδηγούς, πολλοί από τους οποίους είναι αρχάριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.