Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο πατέρας του Ν. Κύργιου "προσφέρει τον γιο του στην Ελλάδα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «Ελληνο-Μαλαισιανός Αυστραλός» αλλά συμπεριφέρεται σαν Έλληνας!

Η αναφορά στον Ελληνοαυστραλό τενίστα Νικ Κύργιο που «διέλυσε» τον Ραφαέλ Ναδάλ στα προημιτελικά του Γουίμπλετον και έγινε παγκόσμια είδηση και πρώτο θέμα στην Αυστραλία. Απερίγραπτη η ικανοποίηση του πατέρα του για τις νίκες του γιου του, που δίνουν χαρά και στο χωριό του, στην Ήπειρο!



Μπορεί ο Νικ Κύργιος να αποκλείστηκε στον επόμενο αγώνα του από τον Καναδό αντισφαιριστή Μίλος Ράονιτς, αλλά ο ίδιος πιστεύει πως έχει όλα τα φόντα για να διακριθεί στο τένις σημειώνοντας πάντως πως θα πρέπει να βελτιωθεί «σε ένα εκατομμύριο πράγματα».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Νικ Κύργιος έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στο παγκόσμιο τένις και προβλέπουν πως το όνομα του ελληνικής καταγωγής αθλητή θα απασχολεί για πολλά χρόνια τα μέσα ενημέρωσης.

Γιατί δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως στις φλέβες του κυλά (και) ελληνικό αίμα.

Δεν είναι τυχαίο πως, παράλληλα με τους αγώνες του στο Γουίμπλεντον, ο Κύργιος παρακολουθούσε και την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού έδινε τις θερμότερες ευχές του στην εθνική μας και πανηγύρισε σαν Έλληνας την πρόκριση στους 16.

Ο πατέρας του, Γιώργος Κύργιος έφυγε από την Ήπειρο (Γεωργάνους, ένα μικρό χωριό στη Λάκκα Σουλίου) για την Αυστραλία πριν 48 χρόνια για να βρει μια καλύτερη τύχη.

Γνώρισε τη Νορλάιλα από την Μαλαισία, παντρεύτηκαν και ρίζωσε στην Αυστραλία.

Την περασμένη Τρίτη πάντως, και η Μαλαισιανή μητέρα του Νικ, η Νορλάιλα, μαζί με την κόρη της Χαμιλά, τυλίχτηκαν με την ελληνική σημαία για να γιορτάσουν τη νίκη του επί του Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο πατέρας του Νικ, ο Γιώργος, ήταν μαζί του στο Λονδίνο. Η μητέρα του πάντως, εκμυστηρεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν βλέπει τους αγώνες του γιου της, γιατί «δεν αντέχει». «Τρέμω συνεχώς» λέει.. Και πανηγυρίζει τις επιτυχίες του εκ των υστέρων..

Ο ίδιος ο νεαρός αθλητής είπε πως την επιτυχία του επί του Ναδάλ την οφείλει και στη μάνα του. Αποκάλυψε πως το βασικό κίνητρο του για την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο τένις, ήταν η ...έλλειψη πίστης από τη μεριά της μητέρας του. Μια ημέρα πριν από τον αγώνα, η μητέρα του είχε αποφανθεί πως ο Ναδάλ είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο για τον γιο της. Όταν το διάβασε αυτό ο Νικ «τσαντίστηκε» και έτσι βρήκε κίνητρο για να νικήσει τον Ισπανό.

Ο πατέρας του Νικ είναι ελαιοχρωματιστής και η μητέρα του μηχανικός υπολογιστών, ενώ έχει άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαμιλά που είναι ηθοποιός. Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας, γεννήθηκε στην Καμπέρα (σήμερα κατοικεί στη Μελβούρνη) και από νωρίς είχε κλίση προς τον αθλητισμό. Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1995 και έχει ύψος 1,93 μ.

Βέβαια όποιος δει τις παιδικές φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η οικογένειά του, δύσκολα θα πίστευε πως το ιδιαίτερα «στρουμπουλό αγόρι» θα γινόταν κορυφαίος τενίστας.

Πάντως, από τα 14 του άρχισε να διακρίνεται στην αντισφαίριση. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε στο διπλό μαζί με τον Ελληνοαυστραλό φίλο του Θανάση Κοκκινάκη, οι οποίοι έπαιξαν και αντίπαλοι τελικό Junior του Australian Open στη Μελβούρνη πέρσι, την Ημέρα της Αυστραλίας!

Στις κερκίδες κυμάτιζαν ελληνικές σημαίες και όλα τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν αφιερώματα σε αυτόν τον "ασυνήθιστο αγώνα". Την ημέρα που γιόρταζε η Αυστραλία την εθνική της γιορτή -Australian day- ο πρώτος τελικός του τένις, πριν από αυτούς των Γυναικών και των Αντρών, είχε χρώμα ελληνικό: Δύο παλικάρια, ο Νίκος Κύργιος και ο Θανάσης Κοκκινάκης, παιδιά Ελλήνων μεταναστών.

Έκτοτε οι ελληνικές σημαίες δεν λείπουν ποτέ από τους αγώνες του Κύργιου, τουλάχιστον στην Αυστραλία, κάτι που όπως δήλωσε πολλές φορές του προκαλεί ξέχωρη ικανοποίηση.

«Χαίρομαι που με στηρίζουν οι Έλληνες και χαίρομαι διπλά όταν κερδίζω τους αγώνες και τους δίνω και εγώ ικανοποίηση» λέει.

Ο Γιώργος Κύργιος, ο υπερήφανος πατέρας του Νικ αντιμετωπίζει με σεμνότητα την επιτυχία του γιου του, αλλά δεν κρύβει τη χαρά του, πως επιτέλους οι συγχωριανοί του στην Ήπειρο μαθαίνουν τα καλά νέα του γιου του.

Πέρσι μιλώντας στην ΕΡΤ, (λίγο πριν κλείσει), είχε δηλώσει:

«Θέλω οι χωριανοί μου να νιώσουν κι αυτοί υπερήφανοι για τον δικό τους άνθρωπο. Να καταλάβουν πως οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν. Να βλέπουν τον Νίκο στις πρώτες σελίδες χιλιάδων ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη και να λένε είναι και αυτός Έλληνας! Ελλάδα σου προσφέρω τον γιο μου», είχε πει στην ΕΡΤ συγκινημένος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως θέλει ο γιος του ο Νικ να πάει και να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

«Καλά είναι εδώ», είπε, «μας αγάπησε η Αυστραλία, την αγαπήσαμε κι εμείς. Αλλά.. να τώρα έχω την ελπίδα πως δεν θα «σβήσει» η ανάμνηση της φαμίλιας εκεί στο χωριό».

Ο Νικ Κύργιος μέχρι τα οκτώ πήγε στο Κολέγιο Ράντφορντ και στα 12 του μετακόμισε στο Daramalan College στην Καμπέρα. Μάλιστα, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το μπάσκετ και όλοι έλεγαν πως ήταν εκκολαπτόμενο αστέρι. Ωστόσο, στα 14 του αποφασίζει να ακολουθήσει το τένις και μετά από δύο χρόνια λαμβάνει πλήρη υποτροφία από το αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.