Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Με διακοπή συμβάσεων απειλεί ο ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αβάσιμους και προσχηματικούς χαρακτηρίζει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) τους λόγους που επικαλείται η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) για την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε από σήμερα, διευκρινίζοντας ότι, όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας προς τον Οργανισμό, θα διακοπεί άμεσα η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ.

«Η απόφαση αυτή στρέφεται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων του Οργανισμού, οι οποίοι πλήττονται, με αποτέλεσμα να υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά» αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, καθώς οι κλινικές δεν δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον Οργανισμό, καθώς και την επί πιστώσει διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών 2007- 2011 έχει εξοφληθεί και τα υπόλοιπα αφορούν στην εκκαθάριση που πρέπει να γίνει από τα συγκεκριμένα ταμεία (ΙΚΑ και ΟΓΑ).

Επίσης, για τις απαιτήσεις των μελών της ΠΕΙΚ για Σεπτέμβριο- Δεκέμβριο του 2013, όπως και για το 10% των απαιτήσεων του 2012 που δεν έχουν εξοφληθεί, έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι ότι θα συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013, όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο 4172/2013, ενώ έχουν ήδη λάβει ατομική και έγγραφη ενημέρωση για το ακριβές ύψος της οφειλής. Το υπόλοιπο προς αποπληρωμή ποσό που θα προκύψει, μετά το συμψηφισμό, θα καταβληθεί, μετά το τέλος του κλινικού και οικονομικού ελέγχου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Με βάση τα παραπάνω, η επιμονή για επίσχεση εργασίας είναι αντικοινωνική και αντισυμβατική» τονίζει ο ΕΟΠΥΥ, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να επανέλθουν στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις νέες συμβάσεις, έτσι ώστε «από κοινού να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο και να κατανεμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο -πράγματι- μικρότερος συγκριτικά με το παρελθόν, προϋπολογισμός».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.