Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μόδα στην Κρήτη τα δώρα αλληλεγγύης των νεόνυμφων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χαρίζουν φάκελο με χρήματα από αυτά που τους δίνουν για το γάμο σε οικογένειες με ανάγκη.

Στην Κρήτη της κρίσης μια νέα μόδα γεννήθηκε το τελευταίο διάστημα και όλοι θέλουμε να μείνει για... πάντα! Πολλά νέα ζευγάρια αντί να κάνουν μπομπονιέρες, αντί να σπαταλήσουν χρήματα σε πράγματα που δεν μένουν αποφασίζουν να δώσουν το αντίστοιχο ποσό σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ή να προσφέρουν τρόφιμα στα κοινωνικά παντοπωλεία! Η νέα μόδα είναι να δίνουν χρήματα από τα… χαρίσματα που τους δίνουν (κρητικό έθιμο, δίνονται χρήματα σε φάκελο στο ζευγάρι για να ξεκινήσει τη νέα του ζωή) σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ένα ζευγάρι πρόσφατα, το ποσό που θα έδινε για μπομπονιέρες το διέθεσε για να πληρώσει το ενοίκιο μιας άνεργης εγκύου και προσέφερε και τρόφιμα! Και τώρα τα ζευγάρια πάνε... ένα βήμα πιο πέρα και κάνουν το πράγμα πιο πρακτικό! Αντί να υπολογίζουν πόσα θα διέθεταν για μπομπονιέρες ή για άλλα γαμήλια «αξεσουάρ» τραβάνε... κλήρο! Ναι, ζευγάρια την πρώτη νύχτα του γάμου αποφασίζουν να τραβήξουν κάποια... φακελάκια τυχαία από τα χαρίσματα που πήραν στο γάμο και να τα διαθέσουν αναλόγως!

«Εντυπωσιάστηκα κι εγώ που το άκουσα! Ναι, συμβαίνει. Με πήρε ήδη ζευγάρι που μου είπε ότι θα διαθέσει κάποια τυχαία χαρίσματα σε τρόφιμα κι αν θα μπορούσαμε να τα μοιράσουμε. Τράβηξαν μάλιστα όπως μου είπαν ένα φακελάκι που είχε το ποσό των 200 ευρώ και θα το μετατρέψουν σε προϊόντα τα οποία θα μοιράσουμε εμείς σε οικογένειες» ανέφερε στο cretalive.gr ο Δημήτρης Αποστολάκης της Κίτρινης Αποστολής που έχει αναλάβει να διανείμει σε άπορους όλα αυτά τα τρόφιμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.