Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πέθανε ο γιατρός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο επικεφαλής γιατρός του κέντρου αντιμετώπισης του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε πέθανε από την ασθένεια αυτή, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Ο Χαν είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο που διατηρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην πόλη Καϊλαχούν, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό. Η υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο τον χαρακτήρισε "εθνικό ήρωα" γιατί εδώ και πολλούς μήνες "εργαζόταν δώδεκα ώρες την ημέρα για να σώσει ζωές και έκανε μια απίστευτη θυσία".

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 489 κρούσματα της επιδημίας και οι 159 από τους ασθενείς υπέκυψαν. Ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Κορομά επισκέφθηκε χθες και σήμερα την Κενέμα και το Καϊλαχούν για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, να συναντηθεί με ασθενείς και με το ιατρικό προσωπικό. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στη Σιέρα Λεόνε, πολλές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο να μην πάει στην Ουάσινγκτον, για τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Αφρικής που θα διεξαχθεί εκεί στις 5 και 6 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.