Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Απόφαση για μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο «τραπέζι» και οι επαπειλούμενες κυήσεις των εκπαιδευτικών.

Μειωμένες θα είναι φέτος οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υφ.Παιδείας. Χαρακτηριστικά ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι « αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω τον ακριβή αριθμό αποσπάσεων. Σας είπα ότι η απόφαση που έχουμε πάρει είναι ότι θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρσι. Τα στοιχεία θα σας τα δώσουμε όταν ολοκληρωθούν, πόσες αιτήσεις έγιναν, πόσες αποσπάσεις έγιναν φέτος, πόσες πέρσι επομένως να μιλάμε επί πραγματικών δεδομένων και όχι με υποθέσεις».

Ωστόσο πέρα των αποσπάσεων αναφορά έγινε ακόμα μια φορά στο υψηλό ποσοστό των επαπειλούμενων κυήσεων των εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα γνωστό που η βουλή το γνωρίζει αλλά καμιά πολιτική ηγεσία δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει.

«Νομίζω ότι φέτος με αυτήν την ρύθμιση που είπε ο κ.Υφυπουργός, δηλαδή με τον διπλασιασμό της μοριοδότησης που είναι στην Βουλή από αύριο (σήμερα), θα το αντιμετωπίσουμε. Διότι κανένας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη μιας πραγματικής κύησης την οποίαν οι περιστάσεις την οδηγούν σε πολύ κακό τέλος» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός ο οποίος επεσήμανε ότι «κανένας δεν σηκώνει αυτή την ευθύνη, άρα ότι και να πει ο νομοθέτης αυτοί που θα εφαρμόζουν τον νόμο θα τον εφαρμόζουν έτσι και θα μεγιστοποιούν το πρόβλημά μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.