Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μάρτυρας κατηγορίας στην απομόνωση για... προστασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε κρατούμενος.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προσέφυγε ένας μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ανθρωποκτονίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στις ίδιες φυλακές με τον καταγγελθέντα ως δολοφόνο στην υπόθεση. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται σήμερα να δώσει απαντήσεις επί του θέματος.

Ο προσφεύγων έχει καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση για κατοχή ενός κιλού ινδικής κάνναβης, ενώ αποτελεί και τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση δολοφονίας. Την Τετάρτη 16 Ιουλίου απέστειλε επείγον αίτημα στις φυλακές Πατρών όπου και κρατούνταν, με το οποίο ζητούσε να εξαιρεθεί από τη μεταγωγή στις φυλακές Τρικάλων.

Ο λόγος, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ήταν ότι στις ίδιες φυλακές θα μεταφερόταν και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση ανθρωποκτονίας, τον οποίο και είχε καταδείξει ο προσφεύγων σε συνεργασία που είχε με την αστυνομία, γεγονός το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά του. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η διοιίκηση των φυλακών τον είχε τοποθετήσει στην απομόνωση, υποτίθεται για δική του προστασία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη βεβαρυμένη κατάσταση της υγείας του προσφεύγοντος., καθώς πάσχει από ψυχικές διαταραχές και λαμβάνει τριπλή φαρμακευτική αγωγή για αυτόν τον λόγο.

Η διοίκηση των φυλακών τελικά αγνόησε το αίτημά του και ο προσφεύγων όχι απλά μετήχθη στην ίδια φυλακή με τον καταγγελθέντα δράστη, αλλά κρατήθηκε για ένα 24ωρο στο ίδιο κελί μαζί του, στο τμήμα μεταγωγών, ενώ την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκαν μαζί στις φυλακές Τρικάλων.

Η συνήγορός του προσέφυγε στο ΕΔΔΑ με αίτημα ασφαλιστικά μέτρα και το Δικαστήριο καλεί την ελληνική πολιτεία, η οποία έχει διορία μέχρι σήμερα, να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα που αφορούν τις συνθήκες μεταφοράς του κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων, αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του και το κατά πόσο λαμβάνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.