Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων ζητά η ΚΕΔΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα υπουργεία Εσωτερικών και Δ. Μεταρρύθμισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ομόφωνα θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα ζητά την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και θα βεβαιώνει την αναγκαιότητα επαναφοράς άσκησης της αρμοδιότητας φύλαξης των σχολείων από τους δήμους.

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, αφού συζήτησε εκτάκτως το θέμα παρουσία των ίδιων των σχολικών φυλάκων.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δημάρχους της χώρας, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα, να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα των σχολικών φυλάκων και να μην προχωρούν σε άσκηση ένδικων μέσων - εφέσεων μετά από πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες. Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο υπογραμμίζει πως η στήριξη από τους δημάρχους των σχολικών φυλάκων στον δικαστικό τους αγώνα τυγχάνει της πλήρους πολιτικής στήριξης εκ μέρους της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος τονίστηκε ότι η Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποί της από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των σχολικών φυλάκων γιατί θεωρούν ότι ο θεσμός του σχολικού φύλακα είναι αναγκαίος για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων των πόλεων και ως εκ τούτου πρέπει να επανενεργοποιηθεί η άσκηση της αρμοδιότητας από τους δήμους της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.