Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πάνω από 500.000 ευρώ άρπαξε από ανέργους το κύκλωμα που συνελήφθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα στοιχεία για τη σπείρα που έταζε δουλειά σε ανθρώπους χωρίς εργασία.

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα που εξαπατούσε ανέργους έρχονται στη δημοσιότητα. Τα μέλη του κυκλώματος εξαπατούσαν ανέργους, με το πρόσχημα ότι θα τους έβρισκαν δουλειά στο εξωτερικό, τους ζητούσαν να συμπληρώσουν αιτήσεις (να καταθέσουν ΔΑΤ, ΑΦΜ κ.λπ) ώστε να συντάξουν φακέλους τους οποίους θα προωθούσαν σε «συνεργαζόμενες» εταιρείες του εξωτερικού σε Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία.

Άνεργοι, για περισσότερα από δύο χρόνια οι περισσότεροι, τα στοιχεία των οποίων εντοπίσθηκαν στους 2.050 φακέλους στα γραφεία εταιρείας, ενώ επιπλέον 10.000 στοιχεία ατόμων, εντοπίσθηκαν καταχωρημένα σε 12 σκληρούς δίσκους και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία της εταιρείας που υποσχόταν θέσεις εργασίας, με «παγκόσμιο δίκτυο και συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού σε ευρύ κύκλο εργασιών».

Για τη «διαμεσολάβηση» και την «προώθηση» του φακέλου, ζητούσαν από τους υποψήφιους μετανάστες να καταβάλουν το ποσό των 300 ευρώ, χρήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν δανειστεί από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, ώστε να είναι «εμπρόθεσμοι» και ο φάκελός τους να προωθηθεί στο εξωτερικό, σε εταιρείες που αναζητούσαν προσωπικό.

Σε άλλες περιπτώσεις τα μέλη του κυκλώματος έδιναν και «συμβουλές» για τις ενδυματολογικές επιλογές στους υποψηφίους, ώστε οι φωτογραφίες, -οι οποίες ήταν απαραίτητες στο βιογραφικό τους, για την υποβολή φακέλου σε εταιρείες του εξωτερικού- να τους δίνουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί σε τις εταιρείες.

Το ύψος του ποσού της απάτης, προσδιορίζεται ότι ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Έπειτα από νέα καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, τα μέλη της συνελήφθησαν, και τα αρχεία της εταιρείας κατασχέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια εταιρεία ύστερα από καταγγελίες, είχε γίνει έλεγχος και είχαν ακολουθήσει συλλήψεις, με τα μέλη της «εταιρείας» στη συνέχεια που υποσχόταν «ελπίδα εργασίας χωρίς αντίκρισμα», να έχουν υποβάλει μηνύσεις και αγωγές σε ΜΜΕ για τη δημοσιοποίηση της απάτης που διέπρατταν σε βάρος ανέργων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.