Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Zuu workout: Κάψτε πάνω από 600 θερμίδες σε 30'

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπαίνουμε στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύουμε στην παλαιολιθική εποχή. Εκεί παρατηρούμε τι έκαναν οι άντρες κυνηγοί και οι γυναίκες συλλέκτριες, αλλά και τα ζώα. Έπειτα επιστρέφουμε στο παρόν και στο πιο σύγχρονο... αρχέγονο workout. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, κι όμως το Zuu, εμπνευσμένο από την καθημερινή ρουτίνα των ανθρώπων των σπηλαίων και όχι μόνο, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον πλανήτη του fitness.

Πίσω από τη συγκεκριμένη μέθοδο βρίσκεται ο Νέιθαν Χέλμπερκ. Ο διάσημος trainer δεν θα σας ζητήσει να βγείτε στην εξοχή για αγριογούρουνα, αλλά να υιοθετήσετε κάποιες από τις συνήθειες των προγόνων σας, τότε που η επιβίωση απαιτούσε προσπάθεια και έντονη φυσική δραστηριότητα. Βαθιά καθίσματα, σκαρφάλωμα, τεντώματα και στροφές είναι οι βασικές ασκήσεις που υποδεικνύει ο ίδιος.

Το πιο απολαυστικό κομμάτι του κάθε μαθήματος, ωστόσο, είναι η μίμηση των κινήσεων μικρών και μεγάλων ζώων. Ο ειδικός μάλιστα δεν προτείνει ούτε μία ούτε δύο, αλλά εκατό διαφορετικές ασκήσεις. Συνεπώς δεν πρόκειται να βαρεθείτε ούτε λεπτό, αφού τη μια στιγμή θα σέρνεστε σαν την αρκούδα και την επόμενη θα κάνετε χαριτωμένα πηδήματα, όπως ο βάτραχος.

Τι ακριβώς υπόσχεται το Zuu; Διασκέδαση, εκγύμναση πολλών μυϊκών ομάδων ταυτόχρονα, ευλυγισία, αντοχή, καρδιαγγειακή υγεία, αυτοπεποίθηση, αλλά και απώλεια βάρους και πόντων στα επίμαχα σημεία. Σίγουρα θα ιδρώσετε, όμως αξίζει τον κόπο: Μέσα σε 30' θα κάψετε περισσότερες από 600 θερμίδες, θα αποβάλετε το στρες, θα απελευθερωθείτε και θα εξωτερικεύσετε την πιο δυναμική πλευρά σας.

Προτού βέβαια αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό ή οποιοδήποτε άλλο workout καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.