Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου η υποβολή της δήλωσης «πόθεν έσχες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθούν οι ετήσιες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2014.

Απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή που εξεδόθη σήμερα αναφέρει πως για λόγους ενιαίας και ίσης αντιμετώπισης όλων των υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, οι δηλώσεις έτους 2014 και των υπόχρεων στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατ' ανάλογη εφαρμογή θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Καθώς οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 14 Ιουλίου οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 14 Οκτωβρίου 2014.

Σε άλλη εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται οι κατηγορίες δημοσιών υπαλλήλων που θα ελεγχθούν για το «πόθεν έσχες». Ειδικότερα, πρόκειται:

-Όλα τα μέλη των Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου που ασκούν καθήκοντα Βοηθού Γενικού Επιθεωρητή ή Αναπληρωτή Γενικού Επιθεωρητή ή Προϊστάμενου Επιθεωρητή ή Επιθεωρητή-Ελεγκτή ή Βοηθού Επιθεωρητή-Ελεγκτή.

-Όλων των προϊστάμενων Διευθύνσεων, Υποδιευθύνσεων και των αναπληρωτών των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων και των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων.

-Όσων υπάλληλων υπηρέτησαν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του 2013 στις νέες ειδικές αποκεντρωμένες φορολογικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων το οποίο μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες από τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων.

-Όσοι υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών μετείχαν σε Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου εφόσον λειτούργησαν τέτοια κατά το 2013.

-Οι υπάλληλοι που υπηρέτησαν σε ΔΟΥ Α" ή Β" τάξης των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών κατά το έτος 2013, για όσο χρονικό διάστημα λειτούργησαν κατά το ίδιο έτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.