Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

«Σε οριακό σημείο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.

«Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά από έξι χρόνια ύφεσης και 4 χρόνια κρίσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γ. Καββαθάς, υποδεχόμενος τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια στα γραφεία της συνομοσπονδίας.

Όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς, οι επιχειρήσεις δεν προσέρχονται καν στους διαγωνισμούς που διενεργεί το δημόσιο, γιατί δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ενώ έχουν χαθεί 700.000 θέσεις εργασίας και έχουν κλείσει 250.000 επιχειρήσεις αυτά τα χρόνια.

«Αν δεν αλλάξει πρόσημο η οικονομική πολιτική δεν μπορούμε να ελπίζουμε. Η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει βάρος στις ΜμΕ οι οποίες παρέχουν το 70% απασχόλησης στη χώρα καθώς οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 50 άτομα προσωπικό είναι μόνο 399» συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τις ΜμΕ, σημειώνοντας: «Δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα σχέδια για την ενίσχυση των ΜμΕ. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι με την επίσκεψη αποκτά καθαρή εικόνα για τα προβλήματα και τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ καθώς είναι κοινά αποδεκτό ότι οι ΜμΕ βιώνουν τις επιπτώσεις μιας βαθύτατης κρίσης και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πως θα βγούμε από αυτή, σεβόμενοι ο ένας τις απόψεις του άλλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.