Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Άδειες για καταστήματα στις "VIP" περιοχές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαδικασίες-εξπρές για τις εντάξεις στο σχέδιο πόλης και πληθώρα αλλαγών στην οργάνωση της γης φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μαγαζιά ακόμη και σε δήμους πολυτελείας που μέχρι σήμερα απαγορεύουν κάθε άλλη χρήση εκτός από την κατοικία θα μπορούν πλέον να λειτουργήσουν -αρκεί τα οικόπεδα να έχουν πρόσωπο σε κύριους οδικούς άξονες- με βάση τα όσα προβλέπονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση.

Πλέον αλλάζουν τα πάντα στην οργάνωση της γης και μεταξύ άλλων προβλέπονται και διαδικασίες –εξπρές για την ένταξη μιας περιοχής στο σχέδιο πόλης. Σήμερα για να γίνει αυτό απαιτούνται 5-20 χρόνια. Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να γίνεται σε 2 χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το νομοσχέδιο δημιουργείται ένα ξεκάθαρο πλαίσιο σε ότι αφορά τις χρήσεις γης με συγκεκριμένους κανόνες για καθεμιά από τις 18 κατηγορίες που θεσπίζονται με το νομοσχέδιο.

Για παράδειγμα, στον άξονα της Κηφισιάς επιτρέπονται οι εμπορικές χρήσεις στο Νέο Ψυχικό και απαγορεύονται στο Παλαιό Ψυχικό. Το ίδιο γίνεται και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας, όπου στην μια πλευρά της λεωφόρου επιτρέπονται εμπορικές χρήσεις και στην άλλη μόνο κατοικία.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.