Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο Δήμος Αθηναίων "παγώνει" την αξιολόγηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει γίνει προσφυγή, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων με την απόφαση-ψήφισμα εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους, ιδιαίτερα όσον αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, κάτι που έχει επικριθεί σαν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.

Το δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση-ψήφισμα εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του στην πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την«αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αλλά μέσω της εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, τέτοιου που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών».

Επιπλέον, ζητά την εφαρμογή της αναστολής του νόμου και προτείνει τη σύσταση τετραμερούς επιτροπής από το υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα θέτει το πλαίσιο αξιολόγησης και δεν θα παραπέμπει σε απολύσεις και διαθεσιμότητα στους δήμους.

Από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανοιχτή Πόλη» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» υπήρξε πρόταση ώστε στο ψήφισμα να συμπεριληφθεί πρόταση, σύμφωνα με την οποία το δημοτικό συμβούλιο εντέλλει τον Γενικό Γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην υλοποιήσουν το νόμο και να μην αποστείλουν έως τις 30 Ιουνίου τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης των υπαλλήλων. Αν και οι Ν. Σοφιανός, Π. Κωνσταντίνου και Ε. Πορτάλιου, με την υποστήριξη της δημοτικού συμβούλου της παράταξης της πλειοψηφίας, Στ. Αγγελίδου επέμειναν, η πρόταση καταψηφίσθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.