Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ένας πραγματικός κλέφτης ποδηλάτων σάς συμβουλεύει...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα προστατέψετε το ποδήλατό σας.

Ο Nick Smith ήταν μόλις 12 ετών όταν άρχισε να κλέβει ποδήλατα. Η οικογένειά του ζούσε σε ένα προάστιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Μαζί με ένα φίλο του έκλεβαν ένα ποδήλατο κάθε φορά που ήθελαν να μετακινηθούν στην πόλη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο vocativ.com οι δυο τους μέσα στα επόμενα χρόνια είχαν αρπάξει πάνω από 100 ποδήλατα.

Το όνομα Nick Smith είναι φυσικά ένα ψευδώνυμο, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, παρά μόνο τα… μυστικά της «τέχνης» του.

Άλλωστε, σήμερα, σε ηλικία 30 ετών εξακολουθεί να την εξασκεί. Οι φοιτητές που ζουν κοντά στο πανεπιστημιακό χώρο της Νότιας Καρολίνα «είναι εύκολος στόχος» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Nick ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει μερικές χιλιάδες ποδήλατα τα τελευταία 18 χρόνια, με το ρεκόρ του να είναι 10 μέσα σε ένα βράδυ.

Τι πρέπει να προσέχετε αν δε θέλετε να σας κλέψουν το ποδήλατό σας, σύμφωνα με τον ίδιο:

Πού είναι πιο ασφαλές να αφήνετε το ποδήλατό σας

Σύμφωνα με τον Smith, ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το ποδήλατό σας είναι να μην το αφήνετε ποτέ σε εξωτερικό χώρο. Αν δεν έχετε αυτήν την επιλογή, φροντίστε τουλάχιστον να το κλειδώνετε σε κάποιο σημείο, όπου έχει καλό φωτισμό και κίνηση.

«Μην το κλειδώνετε ποτέ στην άκρη της σχάρας, γιατί είναι πιο ορατή στους κλέφτες. Φυσικά, αν θέλουν μπορούν να το αρπάξουν, όμως θα τους κάνετε τη ζωή λίγο δυσκολότερη» συμβουλεύει. «Για να είμαστε ειλικρινείς, πουθενά δε θα είναι απολύτως ασφαλές, όμως αν χρειάζεται να το κλειδώσετε σε κάποιο εξωτερικό χώρο, αναζητήστε κάτι μεταλλικό και μεγάλο. Αποφύγετε τις οδικές πινακίδες και τα πάρκινγκ».

Τι κλειδαριά να χρησιμοποιήσετε

Αποφύγετε τις κλειδαριές-καλώδια κι επιλέξτε καλύτερα αυτές με χοντρή αλυσίδα που έχουν ένα μικρό u-lock ή ένα Kryptonite Fahgettaboudit U-Lock. Φροντίστε να κλειδώσετε το ποδήλατο από το σκελετό, κι ακόμη καλύτερα ανάμεσα και από τους τροχούς.

Μην αγοράζετε ακριβά ποδήλατα… ή έστω «μεταμφιέστε» τα

Εκτός από το να τα φυλάσσετε μέσα στο σπίτι σας, ένα ακόμη προληπτικό μέτρο που μπορείτε να πάρετε είναι να… μην αγοράζετε ακριβά ποδήλατα. Μπορείτε επίσης να τα «μεταμφιέσετε». Τυλίξτε το σκελετό του ποδηλάτου με μονωτική ταινία, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το αναγνωρίσετε και δυσκολότερο να… πουληθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.