Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δημοπρατείται το νέο κτίριο για ΑΜΕΑ στην Καρδίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημοπρατείται το νέο κτίριο για ΑΜΕΑ στην Καρδίτσα προϋπολογισμού 1.162.000 ευρώ με (ΦΠΑ) μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για μια νέα υποδομή στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, που δημιουργούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Καρδίτσας με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο αφορά στην «Επέκταση Θεοδωρίδειου Κέντρου Υποστήριξης για ανθρώπους με αναπηρία «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»", με την ανέγερση τριώροφου κτίσματος με υπόγειο για χρήση του ως Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καρδίτσας συνολικής επιφάνειας 407 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 237, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου, που θα συμπληρώνει την λειτουργία του παλιού υπάρχοντος κτιρίου, ώστε το σύνολο των δύο κτιρίων να στεγάσει τις αυξημένες ανάγκες του κέντρου υποστήριξης και παροχής συμβουλών για ανθρώπους με αναπηρία – «Ορίζοντες», καθόσον το υπάρχον κτίριο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες λειτουργίας του κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην ανέγερση ενός σύγχρονου κτίσματος με υπόγειο με χρήση Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Καρδίτσας συνολικής επιφάνειας 406,83 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 237, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή, στην πόλη της Καρδίτσας. Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο κτίσμα, υφιστάμενο προ του 1955, στο οποίο θα ενσωματωθεί το νέο κτίριο. Το νέο κτίριο περιλαμβάνει:

- Ισόγειο, με κύρια χρήση την αίθουσα συγκεντρώσεων, συνολικής επιφάνειας 140 τ.μ.,

- Α΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν χώρο άσκησης, εργαστήριο κοσμημάτων και ησυχαστήριο, επιφάνειας 122 τ. μ.

- Β΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο ιατρού και γραφείο γραμματείας επιφάνειας 122 τ. μ.

- Υπόγειο, με χρήση αποθήκης επιφάνειας 164 τ.μ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Δήμο Καρδίτσας, που είναι ο δικαιούχος και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Φεβρουάριο 2014 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ένα έργο κοινωνικό, ένα έργο πρόνοιας, για τους ανθρώπους με αναπηρία, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, για τη δομή «Ορίζοντες». Πρόκειται για ένα νέο τριώροφο κτίριο με υπόγειο, σε ένα οικόπεδο του Δήμου Καρδίτσας, που θα πληροί όλες τις σύγχρονες ανάγκες για την διημέρευση, την φροντίδα, την εκπαίδευση και την ανάπαυση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Είναι ένα έργο χρήσιμο στην κοινωνία, το οποίο έρχεται να «δέσει» με το παλιό κτίριο, καθώς θα υπάρχουν πλέον δύο κτίρια εκεί, ούτως ώστε να παρέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η φροντίδα στα άτομα με αναπηρία. Είναι ένα έργο αποτέλεσμα της συνεργασίας και της συνέργειας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί δημιουργείται μια νέα δομή, γιατί δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα πέφτει χρήμα στην τοπική αγορά».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο που δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο, που πρέπει να έχει η αυτοδιοίκηση. Σε μια εποχή που οι κοινωνικές δομές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα αυτονόητα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει τη βούλησή της, ότι παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες είναι εδώ και στηρίζει άτομα με ιδιαιτερότητες, άτομα με αναπηρία, που χρειάζονται τη στήριξη όχι μόνο της αυτοδιοίκησης, αλλά όλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, τον Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές υπηρεσίες και όλους όσους συνέβαλαν στο να ενταχθεί ένα τόσο σημαντικό έργο, που δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο της αυτοδιοίκησης».

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός ανέφερε τα εξής: «Η δημοπράτηση του έργου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, για τους οποίους η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου αποτελούσε αναγκαιότητα. Μια αναγκαιότητα που ως Δημοτική Αρχή συμμεριστήκαμε από την πρώτη στιγμή, θέτοντας την υλοποίησή του στις βασικές μας προτεραιότητες και εργαστήκαμε συστηματικά και μεθοδικά για να “ωριμάσουμε” το έργο, ώστε να μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό για την ιδιαίτερη ευαισθησία, με την οποία αντιμετώπισε το όλο ζήτημα, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφέρειας που συνεργάστηκαν στενά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπήρχαν, να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Να ευχαριστήσω επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, αλλά και την Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ για την συμπαράσταση. Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους μηχανικούς κ.κ. Βάϊο και Ιωάννη Βαρελά και Γιώργο Πολυζώπουλο για τη δωρεά των μελετών, στις οποίες στηρίχθηκε το έργο. Η νέα δομή, το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ που δρομολογούμε, με την ανέγερση του νέου σύγχρονου τριώροφου κτηρίου σε επέκταση του υπάρχοντος, το οποίο και αναβαθμίζουμε ενεργειακά, είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο, ποιοτικό άλμα προς τα μπρος. Θέλω να διαβεβαιώσω τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.