Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το έρημο σχολείο των παρατημένων παιχνιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοναδικοί θεατές στο εγκαταλελειμμένο αμφιθέατρο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κάποτε ήταν γεμάτο μαθητές και έσφυζε από ζωή. Σήμερα το Holley High School στην πολιτεία της Νέας Υόρκης φιλοξενεί μόνο εγκαταλελειμμένα παιχνίδια. Χτισμένο το 1931, το σχολείο εγκαταλείφθηκε πριν από 40 χρόνια λόγω χρήσης αμιάντου και μολύβδου.

Έτσι κανείς δεν επισκέπτεται πια το νεοκλασικού στιλ κτήριο εκτός από τους εξερευνητές του αστικού τοπίου που γοητεύονται από την απόκοσμη ερημιά του.

Οι φωτογράφοι έχουν το συνήθειο να αφήνουν πίσω τους ένα παιχνίδι για καλή τύχη κι έτσι το αμφιθέατρο του σχολείου έχει μοναδικούς θεατές τα λούτρινα ζωάκια.

Ο φωτογράφος Chris Luckhardt από τον Καναδά μπήκε στο Holley High School αποτυπώνοντας στο φακό του τις εικόνες του ερημωμένου σχολείου.

«Προφανώς τα παιχνίδια αφήνονται από πρόληψη. Ίσως άρχισε κάποτε με την ευκαιρία κάποιας φωτογράφισης και εξελίχθηκε στην ασυνήθιστη αυτή παράδοση», λέει ο ίδιος στη Daily Mail. «Ύστερα από χρόνια εγκατάλειψης, η αρχιτεκτονική παραμένει εντυπωσιακή και το κτήριο διατηρεί το χαρακτήρα του. Είναι ένα σουρεαλιστικό μέρος, γεμάτος σκόνη. Συνεχώς σκεφτόμουν πώς θα ήταν το σχολείο όταν ήταν γεμάτο μαθητές», προσθέτει.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.