Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Χελώνα- κατοικίδιο… 60 κιλών!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκπληξη extra large - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένα ζευγάρι από το Λίβερπουλ της Βρετανίας αγόρασε πριν από δεκατέσσερα χρόνια ένα συνηθισμένο- νόμιζε…- χελωνάκι. Προς μεγάλη τους έκπληξη ωστόσο ύστερα από λίγο ανακάλυψαν πως επρόκειτο για ένα σπάνιο είδος γιγάντιας (!) χελώνας που μεγάλωσε κι έφτασε να ζυγίζει σχεδόν 60 κιλά!

Οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδέα πως είχαν αγοράσει μια σπάνια χελώνα sulcata, το τρίτο μεγαλύτερο είδος χελώνας στον κόσμο και πως μπορεί σήμερα να ζυγίζει 60 κιλά αλλά μπορεί να φτάσει και τα 90!

Η χελώνα, που ονομάστηκε Victor Meldrew, αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για το σπίτι του ζευγαριού που άρχισε να αναζητά απεγνωσμένα ένα φιλόξενο καταφύγιο για το τεράστιο πλέον κατοικίδιό του.

Από ζωολογικούς κήπους και καταφύγια άγριας ζωής έλαβαν μόνο αρνητικές απαντήσεις αλλά για καλή τους τύχη προσφέρθηκε ο αγρότης Andy Browne να αναλάβει τη χελώνα και τη μετέφερε στο σπίτι του στο Wiltshire.

Ο Browne έχει πολλά ασυνήθιστα κατοικίδια, στα οποία περιλαμβάνονται 400 ερπετά.

Ο Andy διοικεί το Swindon Reptile Rescue, καταφύγιο ζώων το οποίο άνοιξε το 2001, ενώ περνά 17 ώρες τη μέρα στη φάρμα του.

«Δυσκολεύτηκαν να αποχωριστούν τον Victor γιατί τον αγαπούσαν πολύ αλλά έχουν τακτικά επαφή από τότε που τον πήρα», λέει ο Browne στη Daily Mail.

«Δεν είχα ποτέ άλλη χελώνα σαν κι αυτόν και θα χρειαστεί τη φροντίδα ειδικού οπότε φαντάζομαι πως θα μείνει μαζί μου για αρκετό διάστημα, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο άτομο για να τον πάρει. Δείχνει χαρούμενος όταν ισοπεδώνει τον κήπο μου μέσα σε ένα λεπτό», προσθέτει.

Ο Victor μπορεί να ζήσει 150 χρόνια και αναμένεται να συνεχίσει να μεγαλώνει για άλλα 35 χρόνια!

Δείτε τις φωτογραφίες








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.