Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ορογονοθυλακίτιδα του αγκώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η άρθρωση του αγκώνα, όπως και η άρθρωση του γόνατος, κάτω από το δέρμα έχει ένα μικρό (σχισμοειδή) χώρο, για να απαλύνει τις τριβές και τις πιέσεις.

Ο χώρος αυτός όταν χτυπήσει ο αγκώνας ή από χρόνια τριβή, π.χ. σε κάποιον που γράφει επί μακρόν ακουμπώντας τον αγκώνα στο γραφείο του, γεμίζει από αίμα ή υγρό και αιφνιδίως εμφανίζεται στον αγκώνα ένα «σακκουλάκι» που προβάλλει και κρέμεται.

Η αλλοίωση αυτή δεν είναι επικίνδυνη ή σοβαρή. Εάν έχει προκληθεί μεγάλη κάκωση, πρέπει να ελεγχθεί εάν λειτουργεί η έκταση (τέντωμα) του αγκώνα που πάσχει για την πιθανότητα κατάγματος ωλεκράνου.

Το ύγρωμα (ορογονοθυλακίτιδα) του αγκώνα μπορεί να αντιμετωπισθεί με παρακέντηση μόνο από ειδικό (ορθοπαιδικό) γιατρό. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Γιατί έχει την τάση εάν χρονίσει να αναπαράγεται και τελικά να χρειασθεί χειρουργική αντιμετώπιση.





Μετά την παρακέντηση ο ασθενής πρέπει να καλύψει τον αγκώνα του με ένα αφρολέξ σαν περιχειρίδα ώστε να αποφύγει την τριβή της πάσχουσας περιοχής, για διάστημα 1 ½ μηνός (μέχρι ο χώρος να «στεγνώσει»). Η χρήση του χεριού για κάθε κίνηση είναι ελεύθερη.



Λέξεις κλειδιά:

- ορογονοθυλακίτιδα αγκώνα
- ύγρωμα αγκώνα
- μπουρσίτις αγκώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.