Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Με τα μουσεία κλειστά θα γιορταστεί στη Ζάκυνθο η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν το Μουσείο Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού.

Με τα δύο σημαντικότερα Μουσεία της Ζακύνθου, το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την λειτουργία τους, θα γιορταστεί φέτος και στη Ζάκυνθο στις 18 Μαΐου, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με σκοπό να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες.

Το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων στην πλατεία Σολωμού, παραμένει κλειστό από τον περασμένο Φλεβάρη, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική άμεσης επαναλειτουργίας του.

Λίγο καλύτερη φαίνεται να είναι η κατάσταση σε ότι αφορά την λειτουργία του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων στην Πλατεία Αγίου Πάρκου, οι πόρτες του οποίου παραμένουν ανοιχτές για το κοινό παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το Μουσείο παραμένει ανοιχτό με την συμβολή της Διευθύντριας και του μοναδικού υπαλλήλου που απασχολεί, με σκοπό να δέχεται απρόσκοπτα τους επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά και τους μαθητές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.