Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αστυνομικός κλωτσάει έναν... 13χρονο !

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Νότιας Φλόριντα φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει στα πόδια και να ρίχνει στο έδαφος ένα 13χρονο αγόρι.

Όπως ισχυρίζεται το παιδί δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνει κάτι τέτοιο ενώ η οικογένειά του έχει κάνει ήδη καταγγελία κατά του αστυνομικού.

Ο πατριός του αγοριού Rene Laguerre όπως είπε τέτοιοι αστυνομικοί θα πρέπει να απολύονται: « Η αστυνομία υπάρχει για να εξυπηρετεί και να προστατεύει τους πολίτες, όχι για να χτυπάει παιδιά».

Τη σκηνή κατέγραψε με το κινητό του ένας φίλος του παιδιού που παρακολουθούσε όσα συνέβαιναν χωρίς να πιστεύει στα μάτια του και πήρε διαστάσεις αφού δημοσιεύθηκε στο YouTube. Ο μικρός αρχικά δεν είχε πει τίποτα στους γονείς του γιατί είχε φοβηθεί.



Στο πρώτο βίντεο διακρίνεται ένας αστυνομικός που έχει αρπάξει τον 13χρονο Jean Baptiste από το λαιμό. Στο δεύτερο βίντεο, ενώ ο Jean Baptiste μιλάει με κάποιον αστυνομικό, ένας άλλος που κάνει βόλτες, τον πλησιάζει και τον κλωτσάει με τέτοιο τρόπο στα πόδια ώστε πέφτει στο έδαφος.

«Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό» φωνάζει το παιδί που καταγράφει το περιστατικό. «Το μαγνητοσκόπησα» φωνάζει.

Σύμφωνα με τον Jean Baptiste το θέμα ξεκίνησε όταν άνοιξε το παράθυρο του λεωφορείου παρότι ο οδηγός του είπε να μην το κάνει. Ο μικρός άνοιξε το παράθυρο αφού κάποιος ψεκάστηκε στον κλειστό χώρο με άρωμα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει δυσφορία επειδή πάσχει από άσθμα. «Πάσχω από άσθμα» είπε το αγόρι στον οδηγό «θα το ανοίξω». Όπως διηγείται, άρχισε να βήχει και το πρόσωπό του έγινε κατακόκκινο. Έτσι άφησε το παράθυρό ανοιχτό.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο, κάλεσε την αστυνομία και έβγαλε τον 13χρονο από το όχημα.

«Όταν προσπάθησα να τους εξηγήσω» λέει ο Jean Baptiste, μου είπαν: «Μη μιλάς» κι όταν επέμεινα με χαστούκισαν. Τόσο απλά».

Η εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Boynton Beach δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και το περιστατικό εξετάζεται.

Δείτε τα βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.