Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κτίριο «παίζει» μουσική όταν βρέχει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη Γερμανία βρίσκεται αυτό το μοναδικό κτίριο στον κόσμο, που λατρεύει τη μουσική! Η Neustadt Kunsthofpassage είναι μια συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η «συνοικία των φοιτητών». Οι κάτοικοι ενός κτιρίου της περιοχής είναι, φαίνεται, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αφού αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!

Tι έκαναν λοιπόν:

Κάλυψαν ολόκληρη την επιφάνεια με υδρορροές και χοάνες σε σχήμα μουσικών οργάνων και όταν η βροχή αρχίζει να πέφτει, αυτό το πολύχρωμο σύστημα αποστράγγισης «αιχμαλωτίζει» το νερό και μετατρέπει τον τοίχο σε εκπληκτική μουσική μπάντα, την οποία θα ζήλευε κάθε μαέστρος!

Όταν βρέχει, ανάλογα με την ένταση της βροχής, η μουσική αλλάζει! Το ρεπερτόριο είναι πλούσιο από slow μέχρι rock. Το Funnel Wall –έτσι έχει ονομαστεί ο πρωτότυπος αυτός μουσικός τοίχος- έχει πλήθος θαυμαστών που παρακαλούν να βρέχει για να απολαμβάνουν τη μουσική.

Εκεί που μαζεύεται τεράστιο πλήθος κατοίκων, είναι στις μεγάλες καταιγίδες. Ο ήχος είναι μαγευτικός και συρρέει πλήθος κόσμου για να απολαύσει το θέαμα οπτικά και ακουστικά!










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.