Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Έρευνες στην Οξφόρδη για το κύκλωμα παιδοφιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπόθεση που είχε σοκάρει τη Βρετανία παραμένει ανοιχτή.

Ακόμα πενήντα με εξήντα γυναίκες αναγνωρίστηκαν ως πιθανά θύματα του κυκλώματος παιδόφιλων που δρούσε για οκτώ χρόνια στην Οξφόρδη, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.

Πριν από ένα χρόνο, υπενθυμίζει το BBC, επτά άνδρες καταδικάστηκαν για το βιασμό και το trafficking έξι γυναικών ηλικίας από 11 έως 15 ετών, το διάστημα από το 2004 έως το 2012.

Τα θύματα υποβάλλονταν σε σαδιστική σεξουαλική κακοποίηση.

Έκτοτε η αστυνομία εξέτασε περισσότερες από 180 περιπτώσεις πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Η ομάδα Kingfisher, που συγκροτήθηκε από την αστυνομία μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, περιλαμβάνει επίσης στελέχη της πρόνοιας, των υπηρεσιών υγείας και Παιδείας.



«Πολλές γυναίκες μας βρήκαν και μας έδωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες. Μας απασχολούν περίπου 50 με 60 περιπτώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Μπορεί σήμερα να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπήρξαν θύματα του κυκλώματος».

Στη δίκη που έγινε πέρσι, διαπιστώθηκε πως έξι κορίτσια «ναρκώθηκαν» με αλκοόλ και ναρκωτικά και στη συνέχεια εξαναγκάστηκαν σε σεξουαλικές πράξεις. Ορισμένα από τα κορίτσια ξυλοκοπήθηκαν ή υπέστησαν εγκαύματα.

Οι άνδρες, δύο από την ανατολική Αφρική και πέντε από το Πακιστάν, εντόπιζαν κορίτσια που θεωρούσαν ευάλωτα και τα φρόντιζαν μέχρι να βρεθούν υπό τον έλεγχο της συμμορίας.

Στη συνέχεια είτε κακοποιούνταν από τους ίδιους τους άνδρες, είτε προσφέροντας σε φίλους των επτά ανδρών, είτε προσφέρονταν έναντι αντιτίμου σε άλλους άνδρες που δεν εντοπίστηκαν.

Η επιλογή των κοριτσιών γινόταν κυρίως επειδή οι άστατες ή δύσκολες ζωές τους διευκόλυναν τον έλεγχό τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.