Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Χαμένος ο ασφαλισμένος από τη διαπραγμάτευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε συμφωνία κατέληξαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με τους εργαστηριακούς γιατρούς και τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, οι οποίοι διακόπτουν την επίσχεση εργασίας.

Από την διαπραγμάτευση, χαμένος βγαίνει ο ασφαλισμένος ο οποίος θα εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Αιμιλία Σταθάκου στον Real Fm 97.8, προσδιορίστηκε ένα μηνιαίο πλαφόν ανά πάροχο και συμφωνήθηκε ότι την τελευταία εβδομάδα του μήνα θα έχει δικαίωμα το διαγνωστικό κέντρο να αρνηθεί να εκτελέσει την συνταγή αν έχει ξεπεράσει το πλαφόν του.

Έτσι, ο ασθενής είτε θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του την ιατρική πράξη είτε θα είναι υποχρεωμένος να βρει κάποιον άλλον πάροχο που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν του.
Επίσης, σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, θα μπουν αυστηρές οδηγίες στη συνταγογράφηση των διαγνωστικών πράξεων και ο εργαστηριακός γιατρός θα έχει δικαίωμα να μην εκτελέσει τη συνταγή αν κρίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκουν σύμφωνους τους εργαστηριακούς γιατρούς καθώς με το πλαφόν τους εξασφαλίζεται ένα σταθερό μηνιαίο ποσό που θα εισπράττουν από τον ΕΟΠΥΥ ωστόσο υπάρχει ένσταση από τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.