Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Θα προηγούνται στις προσλήψεις οι απόφοιτοι τμημάτων ειδικής αγωγής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατάταξη θα γίνει με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία.

Σημαντικές ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν από τη συνάντηση που είχε το ΔΣ ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας παρουσία του Δ/ντή της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής κ. Λολίτσα.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί που αποφοιτούν από τα δυο τμήματα ειδικής αγωγής (Ειδική Αγωγή Π.Θ, και Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) θα προτάσσονται στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η πρόταξη των εκπαιδευτικών που αποφοιτούν από τα δυο τμήματα ειδικής αγωγής ήταν ένα πάγιο αίτημα των συλλόγων. Ο κ .Κεδίκογλου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η μεταξύ τους κατάταξη (εκπαιδευτικοί ΠΕ61 και ΠΕ71) θα γίνεται με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε αναμονή επικαιροποίησης της απόφασης για την πραγματοποίηση διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Εδική Αγωγή. Θυμίζουμε ότι όπως έχει γράψει το news.gr, έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο Παιδείας για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ από το Δεκέμβριο του 2013 αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση.

Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μια σειρά ιδρύσεων Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών σχολείων για πρώτη φορά από το 2009. Το παραπάνω αναμένεται να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής. Αναφορά έγινε και στο θεσμό της Παράλληλης Στήριξης, η οποία προσφέρεται σε μαθητές μετά από αίτημα των γονιών τους. Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα εκσυγχρονιστεί ο θεσμός έτσι ώστε να κατευθύνονται οι διαθέσιμες πιστώσεις εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Επίσης ο Υφυπουργός ανέφερε ότι η υποχρεωτική παραμονή του εκπαιδευτικού στη θέση που τοποθετείται θα είναι 2ετής και όχι 3ετής , όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου ενώ στη διαδικασία των μεταθέσεων δε θα προτάσσεται καμιά «κατηγορία» εκπαιδευτικών. Οι μεταθέσεις θα πραγματοποιούνται με βάση τα κριτήρια που ισχύουν στη Γενική Εκπαίδευση.

Για τους εκπαιδευτικούς που είναι απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και τμημάτων νηπιαγωγών και εργάζονται στην ειδική αγωγή ως κάτοχοι μεταπτυχιακού, διδακτορικού κλπ ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι ο κωδικός ΠΕ60.60 (νηπιαγωγοί) και ΠΕ70.50 (δάσκαλοι) θα υπάρχει μόνο για το διάστημα που κάποιος υπηρετεί στην ειδική αγωγή και δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί σε αυτήν αλλά θα μπορεί να εργαστεί ελεύθερα και στην γενική αγωγή, όπως γινόταν έως τώρα.

Τέλος ο Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα απαλειφθεί από το νομοσχέδιο η ρύθμιση που προέβλεπε τη μετατροπή των Νοσοκομειακών Σχολείων σε Ειδικά . Επίσης τόνισε ότι οι θέσεις της Ειδικής Αγωγής δεν θα χαρακτηρίζονται με διαφορετικούς προσδιορισμούς (δηλαδή άλλες θέσεις ΠΕ 71 και άλλες ΠΕ 71.50) αλλά θα αναφέρονται ενιαία ως θέσεις στην Εδική Αγωγή. Βέβαια όπως προαναφέρθηκε θα προτάσσονται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ71 και ΠΕ61 που είναι δηλαδή απόφοιτοι τμημάτων Ειδικής Αγωγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.