Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Υπό αξιολόγηση φορείς του υπουργείου Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου.

Μια σειρά από δομές του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να αξιολογηθούν σύμφωνα με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα θα αξιολογηθούν οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Για την αξιολόγηση των πιο πάνω δομών παροχή έργου συμβούλου θα αναλάβει ανάδοχος που έργο του θα είναι:

- Συλλογή βασικών δεδομένων για το φορέα και τις πολιτικές του.

- Συλλογή πληροφοριών για την αξιολόγηση των φορέων με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

- Ανάλυση και έκθεση αξιολόγησης της πληροφορίας που συγκεντρώθηκε για την κατάρτιση προτάσεων/σεναρίων αναδιοργάνωσης, συγκριτική αξιολόγηση και κατάθεση συγκεντρωτικής έκθεσης-πρότασης.

Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου ο οποίος και βρίσκεται σε εξέλιξη και ειδικότερα στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών και έως τώρα δεν έχουν κατατεθεί ενστάσεις.

Όσον αφορά σχετική ερώτηση για την ενίσχυση των δημόσιων βιβλιοθηκών ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών των βιβλιοθηκών, ενώ για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού τους υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες έχουν ανασταλεί βάσει εγκυκλίου, καθώς αναμενόταν η ψήφιση νέου σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.