Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληροφορίες για την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε μια ιστοσελίδα.

Παρά το γεγονός ότι η Πρόωρη Εκσπερμάτιση (ΠΕ) αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άντρες (αφορά 1 στους 5 περίπου άντρες), είναι μια από τις παθήσεις με ελλιπή διάγνωση και ιατρική αντιμετώπιση τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Και αυτό γιατί οι άντρες δυσκολεύονται να μιλήσουν για το πρόβλημά τους είτε με τη σύντροφό τους είτε με τον γιατρό τους, ενώ παράλληλα υπάρχει έλλειψη γνώσης σχετικά με τις ιατρικές λύσεις και θεραπείες που είναι διαθέσιμες σήμερα. Αυτό το κενό της ενημέρωσης έρχεται να καλύψει η ιστοσελίδα www.notjustamoment.gr στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση στην Ελλάδα.

Με ένα κλικ, στην ιστοσελίδα www.notjustamoment.gr έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για:

- Ό,τι σχετίζεται με την ιατρική κατάσταση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης (χαρακτηριστικά, αίτια, συμπτώματα, επιπτώσεις, λύσεις). Με απλά λόγια, η Πρόωρη Εκσπερμάτιση σημαίνει ότι η εκσπερμάτιση επέρχεται σε λιγότερο από ένα λεπτό από τη διείσδυση με χαμηλή ή ανύπαρκτη αίσθηση ελέγχου εκσπερμάτισης που ως εκ τούτου οδηγούν σε άγχος, εκνευρισμό και απογοήτευση.

- Θέματα ταμπού που συνήθως δύσκολα μιλάμε για αυτά σε σχέση με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση όπως ο ρόλος του άντρα στη σημερινή εποχή, η σεξουαλική εκπαίδευση, γυναικεία ικανοποίηση, διάρκεια σεξ, κ.α.

- Προκαταλήψεις και μύθους σχετικά με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση, ξεκαθαρίζοντας κάποια θέματα που σχετίζονται με τα αίτια και τις πιθανές λύσεις για την ΠΕ

- Το ρόλο της γυναίκας-συντρόφου, όταν ο άντρας αντιμετωπίζει Πρόωρη Εκσπερμάτιση, συμβουλές για το πώς οι γυναίκες θα πρέπει να συζητήσουν με τους συντρόφους τους το θέμα της Πρόωρης Εκσπερμάτισης και να τους βοηθήσουν να αναζητήσουν βοήθεια και λύση στο πρόβλημά τους

- Έναν απλό τρόπο προσδιορισμού του προβλήματος απαντώντας σε μόνο πέντε ερωτήσεις του διαγνωστικού τεστ για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση.

- Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση από ειδικούς μέσα από ειδικά διαμορφωμένη ενότητα ερωτήσεων-απαντήσεων και συνεντεύξεων τους.

Κύριος στόχος της ιστοσελίδας www.notjustamoment.gr και κατ’ επέκταση της ενημερωτικής εκστρατείας «Όχι μόνο μια στιγμή» είναι η εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των αντρών και γυναικών για τη σημαντικότητα του θέματος της Πρόωρης Εκσπερμάτισης και πώς η αντιμετώπισή της θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής και να διατηρήσουν την αρμονία στη σχέση τους.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθουν οι άντρες και οι γυναίκες την πραγματική διάσταση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης, να σπάσουν τον πάγο και τα ταμπού και να μιλήσουν με τους συντρόφους και τους γιατρούς τους, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Γιατί η «κατάλληλη στιγμή» είναι παραπάνω από μία μόνο στιγμή. Πρόκειται για βασικό συστατικό μιας ερωτικής σχέσης και ενισχύει την αρμονία και την ισορροπία στο ζευγάρι.

Σύμφωνα με την εμπειρία των ειδικών, η συζήτηση για προβλήματα σεξουαλικής φύσεως συχνά αποτελεί πηγή ντροπής και άγχους και πολλές φορές οι άντρες την εκλαμβάνουν ως υπονόμευση της ανδρισμού τους. Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση, είναι ακόμα πιο δύσκολο πρόβλημα και θέμα συζήτησης, γιατί δεν αντιμετωπίζεται πάντα ως ιατρική κατάσταση που έχει αιτίες και διαθέσιμες θεραπείες.

Μιλώντας για αυτό το θέμα, ο καθηγητής Δημήτρης Χατζηχρήστου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (καθηγητής Ουρολογίας και διευθυντής της Μονάδας για τη Μελέτη των Ουρολογικών Παθήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) σχολίασε: «Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως και είναι γνωστό ότι είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς για σεξουαλικά προβλήματα με φίλους ή άλλους ανθρώπους. Τα σεξουαλικά προβλήματα αποτελούν "ταμπού" ακόμη και για τα ΜΜΕ. Επομένως, είναι σημαντικό ότι ενημερωτική εκστρατεία "Όχι μόνο μια στιγμή" μέσω της ιστοσελίδας www.notjustamoment.gr άνοιξε ένα παράθυρο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν, για να μάθουν τι ακριβώς σημαίνει Πρόωρη Εκσπερμάτιση, να εντοπίσουν το πρόβλημά τους, να αναζητήσουν και να βρουν λύσεις. Ως γιατροί και ειδικοί στο πεδίο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λύση υπάρχει και τους περιμένει. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνει η εκστρατεία: Υπάρχει λύση. Είναι εδώ για σένα. Είμαστε εδώ και σε περιμένουμε, για να σε βοηθήσουμε».

Η ενημερωτική εκστρατεία «Όχι μόνο μια στιγμή», με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Menarini Hellas, φέρει την επιστημονική αιγίδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ). Παράλληλα, το επιστημονικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.notjustamoment.gr έχει αναπτυχθεί από επιφανείς επιστήμονες διεθνώς, από τον χώρο της Ουρολογίας, της Ανδρολογίας και της Σεξουαλικής Ιατρικής.

Λίγα λόγια για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση (ΠΕ) αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες ηλικίας κάτω των 60 ετών. Ωστόσο, είναι μια από τις σεξουαλικές διαταραχές που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία. Σύμφωνα με τον ορισμό του DMS-IV για την ΠΕ, 1 στους 5 άντρες αναφέρει ΠΕ, δηλαδή ποσοστό υψηλότερο από όσους εμφανίζουν Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ). Ενώ η ΣΔ γενικά αυξάνει με την ηλικία, η ΠΕ δε συσχετίζεται καθόλου με αυτήν. Αν και περίπου 20-30% των αντρών παρουσιάζουν αυτήν τη διαταραχή, μόνο 9% ζητούν βοήθεια από ειδικό.

Βρείτε πληροφορίες για το θέμα με ένα κλικ:

Καταρρίψτε τους μύθους για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Τι είναι η Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Τρία βίντεο που «σκιαγραφούν» την Πρόωρη Εκσπερμάτιση με έναν «εκρηκτικό» τρόπο

Όλα όσα θέλετε να μάθετε να μάθετε για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση σε μια ιστοσελίδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.