Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Θέλει να αγγίξει τον «ουρανό» της FIFA η Εθνική Αστέγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις κορυφαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες του πλανήτη η ομάδα.

«Η Δύναμη του Ποδοσφαίρου» ήταν ο τίτλος του διαγωνισμού που «έτρεξε» τους τρεις τελευταίους μήνες η FIFΑ. Φίλοι της Ομοσπονδίας απ' όλο τον κόσμο έστειλαν τις ιστορίες τους, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονταν ο «βασιλιάς των σπορ» και ο καταλυτικός του κοινωνικός ρόλος στις τοπικές κοινωνίες.

Μια συμμετοχή, με την υπογραφή του δημοσιογράφου Θανάση Σαρρή, έβαλε την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου των Αστέγων, που συστάθηκε το 2007, στις τρεις κορυφαίες του πλανήτη στον διαγωνισμό αυτό.

Άνθρωποι που έμειναν χωρίς σπίτι και άλλοι που έζησαν στο βαθύ «σκοτάδι» των εξαρτήσεων απαρτίζουν σήμερα την ελληνική ομάδα. Κατάφεραν όμως να επιβιώσουν, να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία και να «χωθούν» στις τρεις κορυφαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες του πλανήτη.



Η ψηφοφορία διεξάγεται στην ιστοσελίδα της FIFA και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου. Ο νικητής του διαγωνισμού θα παραλάβει και ένα αυτοκίνητο, που το έχει μεγάλη ανάγκη η Εθνική Αστέγων, αφού οι μετακινήσεις από και προς τα γήπεδα, με όλο το αθλητικό υλικό στην πλάτη, πραγματοποιούνται με τις αστικές συγκοινωνίες.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, τα άλλα δύο πρότζεκτ που συμπληρώνουν την τριάδα είναι από το Οχάιο των ΗΠΑ και αφορά μια ποδοσφαιρική Λίγκα που έχει συσταθεί για παιδιά με ειδικές ανάγκες και από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σχετικά με μια ποδοσφαιρική ομάδα που θέλει να βοηθήσει τα παιδιά να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο των συμμοριών της βίας.

Παράλληλα, όμως, με τη ψηφοφορία, η Εθνική Ομάδα συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις προπονήσεις στο γήπεδο του Ρουφ στην Αθήνα, καθώς θέλει να είναι πανέτοιμη για το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα φιλοξενηθεί στα τέλη Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο.

Η ελληνική ομάδα αστέγων έχει ήδη απλώσει «πλοκάμια» και στη Θεσσαλονίκη και οι αρμόδιοι βρίσκονται σε αναζήτηση γηπέδου που θα μπορεί να υποδέχεται μέσα στο επόμενο διάστημα σε εβδομαδιαία βάση πολίτες που αυτή τη στιγμή βιώνουν τον αποκλεισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.