Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Υπό παραίτηση η σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτία τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε επιχείρηση δίωξης του παραεμπορίου.

Προ των ευθυνών του θέτει τον κ. Αρβανιτόπουλο η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών τονίζοντας ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, αδυνατεί να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή στους χώρους του πανεπιστημίου» ενώ γνωστοποιεί ότι οι παραιτήσεις των μελών της είναι στη διάθεσή του υπουργού Παιδείας.

Αιτία για την έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, στις 3 Απριλίου, ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν για πολλοστή φορά στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων για τη δίωξη του παραεμπορίου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες που δεν επιτρέπονται σε ακαδημαϊκό ίδρυμα ευρωπαϊκής χώρας.

Η Σύγκλητος υπογραμμίζει ότι είναι υποχρεωμένη για ακόμη μια φορά να επισημάνει τα ακόλουθα:

1. Η νόμιμη επιδίωξη της αντιμετώπισης του παραεμπορίου δεν μπορεί να πραγματοποιείται στον περιβάλλοντα του πανεπιστημίου μας χώρο με «πολεμικού» τύπου επιχειρήσεις, και μάλιστα εν ώρα ορκωμοσιών, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

2. Οι επιχειρήσεις αυτές παραλύουν τις προγραμματισμένες λειτουργίες και εργασίες του πανεπιστημίου και προκαλούν ζημία στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο ίδρυμα.

3. Οι επιχειρήσεις αυτές δυσφημούν το ίδρυμα, προκαλώντας του κόστος που δεν του αναλογεί.

Όπως αναφέρθηκε η Σύγκλητος θέτει τον κ Αρβανιτόπουλο προ των ευθυνών του ενώ τον ενημερώνει ότι οι παραιτήσεις των μελών της είναι στη διάθεσή του.

Παράλληλα η Σύγκλητος καλεί για για πολλοστή φορά τον πολιτικό προϊστάμενο του ιδρύματος, υπουργό Παιδείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να μεριμνήσει, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει θέματα ασφάλειας στα ΑΕΙ και βάσει του οποίου θα οργανωθούν και στελεχωθούν σε κάθε ΑΕΙ υπηρεσίες που θα επιλαμβάνονται θεμάτων ασφαλείας και προστασίας των μελών και της περιουσίας των ιδρυμάτων.

Παράλληλα στις ενέργειες που θα προχωρήσει η Σύγκλητος είναι και η ενημέρωση της Εισαγγελίας Αθηνών για την κατάσταση που επικρατεί και τη ζημία που προκαλείται σε δημόσιο ίδρυμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.