Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού στη Λιβερία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας.

Στη Λιβερία εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού το οποίο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα, δεν συνδέεται με την επιδημία του ιού Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη γειτονική Γουινέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για έναν κυνηγό από την περιοχή Νίμπα, στην ανατολική Λιβερία, που πέθανε από αιμορραγικό πυρετό και ο οποίος «δεν είχε ποτέ καμία επαφή με κάποιον που να υπήρχαν υποψίες ότι είναι φορέας του ιού» Έμπολα, ενώ «δεν είχε πάει ποτέ στη Γουινέα. Πρόκειται για ένα μεμονωμένο κρούσμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπερνίς Νταν, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη Νταλ, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη Λιβερία 14 ύποπτα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού, δύο εκ των οποίων έχουν βρεθεί θετικά στον ιό Έμπολα, και όλα εκτός του κυνηγού εντοπίζονται στην επαρχία Λόφα στον βορρά.

Στο μεταξύ χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των υπόπτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στη Γουινέα ανέρχεται σε 127, εκ των οποίων τα 83 ήταν θανατηφόρα. Ο οργανισμός διευκρίνισε ότι 35 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Ύποπτα κρούσματα έχουν αναφερθεί και στη Σιέρα Λεόνε, όπου 15 άνθρωποι είναι υπό παρακολούθηση.

Εξάλλου οι γαλλικές υγειονομικές αρχές έθεσαν σήμερα του γιατρούς και τα νοσοκομεία σε συναγερμό και τους ζήτησαν να αναφέρουν οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ιός Έμπολα έχει προσβάλει ασθενείς στη Γαλλία, αν και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη ύποπτα κρούσματα.

Η Γαλλία διατηρεί στενές σχέσεις με πολλές χώρες της δυτικής Αφρικής, πρώην αποικίες της, με μετανάστες και εργαζόμενους σε γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες να ταξιδεύουν πολύ συχνά από και προς την περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.