Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ενισχύεται ο στόλος του Πυροσβεστικού Σώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τριακόσια πενήντα εφτά νέα οχήματα αξίας 38,3 εκατ. ευρώ.

Σε σημαντική αναβάθμιση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Για το σκοπό αυτό είχαν ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, 20 έργα προμηθειών πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 57,5 εκ. ευρώ, μέσω των οποίων θα ενισχυθεί ο στόλος με την απόκτηση 357 νέων οχημάτων.

Από τα έργα αυτά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί 18 διαγωνισμούς προμηθειών εξοπλισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα ύψους 45,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38,3 εκ. ευρώ αφορούν αποκλειστικά προμήθεια σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένα οχήματα σε όλη τη χώρα.

Έως σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί το 91,18%, που αφορά ποσό 34,9 εκ. ευρώ για την προμήθεια 252 οχημάτων ενώ έως τέλος Ιουλίου 2014 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και για τις υπόλοιπες προμήθειες.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα νέα οχήματα που θα αποκτηθούν υπάρχουν τύποι που για πρώτη φορά εντάσσονται στο στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ειδικά οχήματα σηράγγων για την προστασία των πολιτών που οδηγούν στους αυτοκινητοδρόμους.

Επίσης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Εμπορίου) εκκρεμεί η υλοποίηση δύο διαγωνισμών, ύψους 12,3 εκ ευρώ για την προμήθεια 92 οχημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.