Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πάτρα: Νωρίτερα η επιστροφή στα θρανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση για γρηγορότερη επιστροφή στα θρανία από τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, από την Τετάρτη της Διακαινισίμου θα λειτουργήσουν στη Δυτική Ελλάδα 34 γυμνάσια και λύκεια, προκειμένου να καλυφθούν χαμένες διδακτικές ώρες.

Βάσει της απόφασης του υπουργείου Παιδείας, οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές των σχολείων που έχασαν έως 3 ημέρες μαθημάτων, λόγω των καταλήψεων, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2013, θα διακοπούν την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ εκείνοι που έχασαν παραπάνω από 3 τρεις ημέρες μαθημάτων, θα τις αναπληρώσουν το Μάιο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στη Δυτική Ελλάδα, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, θα επιστρέψουν νωρίτερα στα θρανία οι μαθητές 11 σχολείων στην Αχαΐα (τέσσερα γυμνάσια, 3 λύκεια και 4 επαγγελματικά λύκεια), 2 γυμνασίων και ενός λυκείου στην Ηλεία και 20 σχολείων στην Αιτωλοακαρνανία (5 γυμνάσια, 8 λύκεια και 7 επαγγελματικά λύκεια).

Ποια είναι τα σχολεία στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα, οι διακοπές του Πάσχα ολοκληρώνονται νωρίτερα για τους μαθητές των εξής σχολείων: 14ο γυμνάσιο Πάτρας επιστροφή 25 Απριλίου, γυμνάσιο Μαζαρακίου επιστροφή 24 Απριλίου, γυμνάσιο Καμαρών επιστροφή 25 Απριλίου, γυμνάσιο Φαρών 24 Απριλίου 5ο λύκειο Πατρών 25 Απριλίου, Γενικό Λύκειο Δεμενίκων επιστροφή στις 23 Απριλίου, Γενικό Λύκειο Καμαρών 24 Απριλίου, 3ο ΕΠΑΛ επιστροφή στις 23 Απριλίου, 9Ο ΕΠΑΛ Πατρών Εσπερινό 23 Απριλίου, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αιγίου 23 Απριλίου και Επαγγελματικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας επιστροφή στις 23 Απριλίου, αναφέρει η Γνώμη.

Αντιδρά η ΟΛΜΕ

Οι καθηγητές που διαμαρτύρονται στο πρόωρο άνοιγμα των σχολείων, κήρυξαν ήδη τρίωρες στάσεις εργασίας στις επίμαχες ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 (εβδομάδα της Διακαινισίμου), από τις 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και τις αντίστοιχες της βραδινής βάρδιας, προκηρύσσει η ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ήδη, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει αντίστοιχη στάση εργασίας για το τρίωρο 8:00 π.μ. - 11:00 π.μ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.