Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αναμένονται συμφωνίες επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ειδική εκδήλωση συμμετείχαν 75 ελληνικές και 168 ξένες επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των 75 ελληνικών και 168 ξένων επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων.

Η οριστικοποίηση αρκετών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ των 75 ελληνικών και 168 ξένων επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, που συμμετείχαν στη διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργάνωσε το Δίκτυο Πράξη, αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Η εκδήλωση, όπως σημειώνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του συνεδρίου Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη της ελληνικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 750 διµερείς συναντήσεις, προκειμένου να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εµπορικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες, προµηθευτές, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόµες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Συνολικά, εκπροσωπήθηκαν 36 χώρες από 75 ελληνικές και 168 ξένες επιχειρήσεις. Μεγάλη συμμετοχή είχαν η Ισπανία, η Γερµανία, η Ιταλία, ακολουθούμενες από την Κύπρο, την Τουρκία, την Πολωνία, την Αγγλία και τη Ρωσία. Το 47% των συμμετεχόντων ήταν επιχειρήσεις, ενώ το 35% και 18% ήταν ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, αντίστοιχα.

Ενδεικτικά, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Arcelormittal, AGFA Materials, Siemens, Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology, Thales Research and Technology, Technion Israel Institute of Technology, DICAM Universitΰ di Bologna, CRANN Trinity College Dublin, University of Bath.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται και η ελληνική συμμετοχή με πλήθος εκπροσώπων από ερευνητικά κέντρα (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΕΚΕΤΑ, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών), από πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Πάτρας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, TEI Πειραιά), καθώς και από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.