Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το ΥΠΟΙΚ για το σύστημα εισροών-εκροών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα για το σύστημα εισροών-εκροών, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοινώνει τα κάτωθι:

1. Σε ό,τι αφορά το σύστημα εισροών – εκροών, η διασύνδεση των συστημάτων εισροών εκροών των βενζινοπωλών με την ΓΓΠΣ είναι ικανοποιητική.

Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύπλοκο και απαιτεί σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους για την υλοποίηση του καθώς και προηγμένη τεχνογνωσία. Τα όποια προβλήματα και καθυστερήσεις παρουσιάζονται επιλύονται σε συνεργασία με τους πρατηριούχους και τους εγκαταστάτες των συστημάτων.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη οι πρατηριούχοι δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με την χρήση της εφαρμογής και τις τεχνικές έννοιες που εισάγει, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη στις καταχωρίσεις και στην αποτύπωση των εγκαταστάσεων. Επιπλέον η διασύνδεση όλων των πρατηρίων με την ΓΓΠΣ πρέπει να γίνει με ομαλό και γραμμικό τρόπο για να μην διαταραχθεί η ισορροπία των συστημάτων της ΓΓΠΣ δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο υποβολών φορολογικών δηλώσεων και παράλληλα ετοιμάζεται η εφαρμογή για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Τα παραπάνω είναι σημαντικές παράμετροι που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την διαχείριση ενός τεράστιου κέντρου δεδομένων, παράμετροι που τα σχετικά δημοσιεύματα αγνοούν.

Όμως όλα τα ανωτέρω οφείλονται σε δευτερεύουσες τεχνικές δυσκολίες οι οποίες διορθώνονται. Παραμένει όμως σταθερή η πολιτική βούληση του Υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση του συστήματος που θα συνεισφέρει σημαντικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

2. Σε ότι αφορά τα συστήματα GPS το κεντρικό σύστημα για την παραλαβή των στοιχείων από τα GPS έχει παραληφθεί και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα στοιχεία από τα GPS, όταν αυτά θα εγκατασταθούν στα βυτιοφόρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.