Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Νέο ψαλίδι σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή όλα τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία εφάπαξ θα προσαρμόζουν ανάλογα με τα έσοδά τους τις παροχές προς τους ασφαλισμένους τους.

Ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων αλλά και άνοιγμα εκ νέου του Ασφαλιστικού είναι τα νέα προαπαιτούμενα που έθεσε το Eurogroup για την εκταμίευση των τελευταίων δόσεων του ευρωπαϊκού δανείου προς τη χώρα μας. Συνεπώς, πέραν των όσων προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, οι Ευρωπαίοι ζητούν δύο επιπλέον μέτρα:

Πρώτον, την ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων του Δημοσίου και τη συγχώνευση τους με το ενιαίο επικουρικό ταμείο του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ).

Δεύτερον, το «άνοιγμα» εκ νέου του ασφαλιστικού.

Στο μεταξύ οι νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ έρχονται με την εφαρμογή του νέου νόμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη Κυριακή. Η κατάργηση 24 κοινωνικών πόρων που εισέπρατταν τα Ταμεία και η εφαρμογή της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μειώσεις των παροχών, οι οποίες θα πρέπει να προσαρμόζονται στο εκάστοτε ύψος των εσόδων των Ταμείων.

Αναμένεται να αυξηθούν άμεσα τα όρια ηλικίας που ισχύουν σήμερα για τη συνταξιοδότηση σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και θα καταργηθούν όλες οι ευνοϊκές διατάξεις που παραμένουν σε ισχύ στο ΙΚΑ για τις μητέρες ανηλίκων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.